Η Ikea προωθεί τον καλό ύπνο

Η Ikea επεκτείνει την εκστρατεία “Save Our Sleep” στον Εθνικό Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον ύπνο στην Σουηδία.

Η καμπάνια περιλαμβάνει βίντεο, τις συνεργασίες με influencers, ενεργοποιήσεις στο κατάστημα και τα social media.

Μια σειρά διαφημίσεων βίντεο προσκαλούν με χιουμοριστικό τρόπο τους ανθρώπους να ξεκουραστούν, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός μαξιλαριού στην κατάψυξη για να το κρατήσει δροσερό.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάστηκε με την εταιρία Wavemaker και τη Giphy για να δημιουργήσει ένα πακέτο αυτοκόλλητων ετικετών με θέμα τον ύπνο σε υπνοδωμάτιο Ikea.

Η Ikea φιλοξενεί ανθρώπους να κοιμηθούν στις 13 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα του ύπνου, σε καταστήματα στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη που θα περιλαμβάνουν μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

Με πολλούς καταναλωτές που υποφέρουν από έλλειψη ύπνου, η Ikea μεταφέρει την πλατφόρμα “Save our Sleep” σε νέο επίπεδο για να ενισχύσει τις προσφορές υπνοδωματίων της, οι οποίες ήταν ένα σημαντικό πρόγραμμα πωλήσεων το 2019.

Η νέα πολυκαναλική προσπάθεια marketing -έχει στόχευση τους millenials – υποστηρίζεται από τις βιωματικές ενεργοποιήσεις, το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια εποχή που οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου της αλυσίδας αυξάνονται.

Η συνεργασία με την Giphy έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την Ikea να φτάσει σε ένα νεότερο κοινό με σύντομο, διασκεδαστικό περιεχόμενο που θα μοιράζεται στο διαδίκτυο.

Οι influencers παραμένουν ένας σημαντικός τρόπος σύνδεσης με τους νεότερους καταναλωτές, ο οποίος αντικατοπτρίζεται στη συνεργασία της Ikea με τους μουσικούς Sam Tsui και Casey Breves, οι οποίοι συνδυάζουν το χιούμορ με πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να πάνε για ύπνο.

Η φιλοξενία για ύπνο θα μπορούσε να βοηθήσει το εμπορικό σήμα να προσελκύσει τους ανθρώπους σε φυσικά καταστήματα καθώς κάποιοι προτιμούν ακόμα να αγοράζουν στα καταστήματα μετά από την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παιχνίδια και εργαστήρια από ειδικούς για τον ύπνο.

Ο ύπνος ήταν πάντα ένα θέμα στις δράσεις marketing της Ikea. Το περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκε με το National Geographic για ένα χιουμοριστικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ και τέσσερα online βίντεο για την προώθηση του καλύτερου ύπνου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here