16 Απρ 2024
READING

Το Gatorade με αθλητές μύθους στην παγκόσμια εκστρατεία «GOAT Camp»

2 MIN READ

Το Gatorade με αθλητές μύθους στην παγκόσμια εκστρατεία «GOAT Camp»

Το Gatorade με αθλητές μύθους στην παγκόσμια εκστρατεία «GOAT Camp»

Το Gatorade, αθλητικό ποτό της Pepsi ξεκίνησε μια εκστρατεία που συγκεντρώνει για πρώτη φορά μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου GOAT-“greatest of all time athletes”.

Ο super star του NBA Michael Jordan, η διάσημη τενίστρια Serena Williams, ο ποδοσφαιριστής Lionel Messi και ο Usain Bolt εμφανίζονται στη διαφήμιση “GOAT Camp” του Gatorade που δραματοποιεί ένα μυθικό περιβάλλον όπου μαθητές κάνουν προπόνηση με τα κορυφαία αστέρια του κόσμου.

Η εκστρατεία εκτελείται σε βασικές διεθνείς αγορές, με επίκεντρο τη Λατινική Αμερική, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της PepsiCo.

Μια έκδοση τριών λεπτών της διαφήμισης στο YouTube δείχνει μια ομάδα υποσχόμενων νέων αθλητών που λαμβάνουν μυστηριώδη χρυσά εισιτήρια που τους προσκαλούν να παρακολουθήσουν το GOAT Camp.

Αφού φθάσουν σε ένα απομονωμένο αθλητικό συγκρότημα που έχει το λογότυπο του Gatorade, οι μαθητές οδηγούνται μέσα από διάφορα εκθέματα που παρουσιάζουν τα ταλέντα των αθλητικών μύθων.

Οι αθλητές βλέπουν για πρώτη φορά ένα κλιπ του Michael Jordan και αυτά που καταφέρνει να κάνει σε ένα παιχνίδι μπάσκετ από το παρελθόν και την Σερένα Ουίλιαμς να εκτοξεύει μια μπάλα του τένις μέσα από ένα τσιμεντένιο τοίχο.

Ο ποδοσφαιριστής Messi να κάνει dribbles με τα “βιονικά πόδια” του και τον Ολυμπιονίκη Bolt autographs να μοιράζει αυτόγραφα.

Η διαφήμιση “GOAT Camp” της Gatorade αποτελεί ένδειξη ότι η PepsiCo ακολουθεί την στρατηγική της να βάλει περισσότερο marketing στην “κλασική μάρκα” της, ακόμα και αν φαίνεται να μειώνει την συνολική επένδυση marketing που δαπανά φέτος.

Οι πωλήσεις του Gatorade στη Βόρειο Αμερική αυξήθηκαν κατά ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό πέρυσι αλλά συνεχίζει να κυριαρχεί στην κατηγορία αθλητικών ποτών των ΗΠΑ με μερίδιο αγοράς 72%, ακολουθούμενη από το Powerade της Coca-Cola στο 16%, σύμφωνα με τα δεδομένα της Euromonitor.

Η διατήρηση αυτού του μεριδίου αγοράς θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Gatorade, μετά την πρόβλεψη για την αγορά αθλητικών ποτών να αυξάνεται κατά 4,5% ετησίως έως το 2025.

Κατά το παρελθόν έτος, οι καμπάνιες του Gatorade περιελάμβαναν κυρίως ψηφιακά κανάλια για να απευθύνεται σε νεότερους χρήστες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.