27 Απρ 2024
READING

Το Amazon ανοίγει το πρώτο “Go Grocery” κάτι σαν super market

2 MIN READ

Το Amazon ανοίγει το πρώτο “Go Grocery” κάτι σαν super market

Το Amazon ανοίγει το πρώτο “Go Grocery” κάτι σαν super market

Η Amazon ξεκινάει ένα νέο μεγαλύτερο κατάστημα “Amazon Go Grocery” που θα είναι σχεδόν πενταπλάσιο μέγεθος του Amazon Go.

Ο online γίγαντας του λιανικού εμπορίου πηγαίνει το πρωτοποριακό του κατάστημα Amazon Go στο επόμενο επίπεδο, ανοίγοντας το πρώτο του κατάστημα Grocery στο Capitol Hill του Σιάτλ.

Το νέο κατάστημα θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία με τα καταστήματα Amazon Go αλλά τώρα θα φιλοξενήσει καρότσια και θα διαθέτει περίπου 5000 προϊόντα, σε σύγκριση με τα 500 έως 700 που είναι διαθέσιμα στην υπάρχουσα μορφή.

Το πρώτο Amazon Go άνοιξε τον Ιανουάριο του 2018, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και κάμερες τοποθετημένες γύρω από το κατάστημα, για να καταχωρεί αυτά που οι πελάτες τοποθετούν στα καλάθια τους αυτόματα, πριν χρεώσουν τους λογαριασμούς τους στο Amazon όταν φεύγουν.

Αν και αυτό το υψηλής τεχνολογίας cashierless concept έχει πλέον ανοίξει σε 25 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, όλα αυτά ήταν μικρά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Τώρα η Amazon προσπαθεί να δημιουργήσει πιο μεγάλα καταστήματα σαν super market, με στόχο πολύ μεγαλύτερες τοποθεσίες σε κατοικημένες γειτονιές.

Θα χρησιμοποιήσει μια νεότερη έκδοση της τεχνολογίας χωρίς ταμειακές μηχανές, η οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα προϊόντα όπως τα φρούτα χωρίς την ανάγκη περιτυλίγματος και θα έχει διαθέσιμα για πρώτη φορά μη τρόφιμα όπως απορρυπαντικά.

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο εφοδιασμού της από την αλυσίδα Amazon Fresh και την αλυσίδα Whole Foods που εξαγόρασε το 2017, θα διαθέτει επίσης φρέσκο ​​κρέας, ψάρια, βιολογικά προϊόντα και αρτοσκευάσματα, αλλά σε αντίθεση με την Whole Foods, θα διαθέτει εμπορικά προϊόντα όπως η Coca-Cola.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.