24 Απρ 2024
READING

Τροφή κατοικίδιων ζώων πάνω, εμφιαλωμένο νερό κάτω στα αποτελέσματα της Nestlé

2 MIN READ

Τροφή κατοικίδιων ζώων πάνω, εμφιαλωμένο νερό κάτω στα αποτελέσματα της Nestlé

Τροφή κατοικίδιων ζώων πάνω, εμφιαλωμένο νερό κάτω στα αποτελέσματα της Nestlé

Η ελβετική εταιρεία τροφίμων Nestlé είδε τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται το 2019, με το pet brand Purina να έχει την ισχυρότερη ανάπτυξη. Το εμφιαλωμένο νερό, ωστόσο, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Τα προϊόντα για τα κατοικίδια ζώα είναι σε μεγάλη ανάπτυξη και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της Nestle αλλά και σε ολες τις εταιρείες με αντίστοιχα προιόντα.

Το ενδιαφέρον για τα ζώα από τους millenials έχει εκτινάξει την αγορά για τα βασικά προιόντα διατροφής και καθαριότητας αλλά και πιο ειδικά προιόντα με αξεσουάρ και είδη φροντίδας-ευκολίας.

Η Nestlé σημείωσε αύξηση 1,2% με κύκλο εργασιών στα 87 δισ. ευρώ. Η ανάπτυξη θα ήταν 3,5% εξαιρουμένων των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 9,8%.

Ο κλάδος των ειδών διατροφής για ζώα είχε την μεγαλύτερη ανάπτυξη, με αύξηση 7% στα 12,8 δισ. ευρώ. Επίσης τα προιόντα καφέ των Starbucks, προσθήκη στη γκάμα των προϊόντων μόλις δύο χρόνια πριν, ήταν ένα ακόμη σημαντικό και θετικό κομμάτι στα αποτελέσματα.

Η τοποθέτηση με τις κάψουλες καφέ Starbucks στα super market είναι πολύ επιτυχημένη για την Nestle και αναμένεται να επηρεάσει πολύ θετικά τα αποτελέσματα τώρα αλλά και μεσορπόθεσμα.

Ο κλάδος των νερών, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων όπως Perrier και Vittel, είχε μια δύσκολη χρονιά.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 0,2% κρύβει την πραγματική εξέλιξη: εξαιρουμένων των εξαγορών, των αποεπενδύσεων, της αύξησης των τιμών και των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα σημειωθεί πτώση 1,9%.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το εμφιαλωμένο νερό αισθάνεται την πίεση: οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι τεράστιες όσον αφορά τις μεταφορές και τη συσκευασία και εταιρείες όπως η Sodastream χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για να ωθήσουν τους παραγωγούς εμφιαλωμένου νερού έξω από την αγορά.

Ο ανταγωνιστής της Nestlé Danone που είναι ιδιοκτήτης της μάρκας Evian είδε επίσης την πτώση των πωλήσεων εμφιαλωμένου νερού το 2019.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.