18 Απρ 2024
READING

Η Gucci συνεργάζεται με την Snap για την δημιουργία γυαλιών AR

2 MIN READ

Η Gucci συνεργάζεται με την Snap για την δημιουργία γυαλιών AR

Η Gucci συνεργάζεται με την Snap για την δημιουργία γυαλιών AR

Η Gucci σχεδίασε ένα ζευγάρι περιορισμένης έκδοσης για τα γυαλιά Snap, το έργο αποτελεί μέρος της τρέχουσας στρατηγικής της Snap για τη δοκιμή Spectacles μέσω περιορισμένων εκδόσεων, καθώς και μια πιο πρόσφατη ώθηση για την ανύψωση του σχεδιασμού τους εν μέσω όλης της βιομηχανίας.

Κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο, τα Spectacles 3 είναι η τρίτη έκδοση της Snap για γυαλιά που είναι εξοπλισμένα με κάμερα.

Το πρώτο ζευγάρι εισήχθη πριν από τρία χρόνια με τιμή στα $ 130 ως “συνδεδεμένα γυαλιά ηλίου” που επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράφουν 10 δευτερόλεπτα βίντεο και να το μοιράζονται με το Snapchat.

Αν και ενέπνευσαν έναν πόλεμο υποβολής προσφορών νωρίς, η ζήτηση ήταν τελικά χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Τα Spectacles 3 προσθέτουν δύο κάμερες HD για αντίληψη βάθους, πιο μοντέρνο σχεδιασμό και υψηλότερη τιμή στα 380 δολάρια.

Αυτά που δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία της Gucci, εκ των οποίων υπάρχουν 50, δεν πωλούνται.

Μετά τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών και βίντεο, οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να στρώσουν τα εφέ AR στο περιεχόμενο του τηλεφώνου τους.

Καταγράφοντας τρισδιάστατες σκηνές που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδυάζουν τα εφέ AR, τα Spectacles πλησιάζουν τα γυαλιά που μπορούν να εμφανίζουν τις λειτουργίες AR στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Τα γυαλιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντος της πληροφορικής και της επέκτασης της AR εκτός των smartphones και η βιομηχανία είναι περίπου 10 χρόνια μακριά από τα γυαλιά που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παντού χρήσιμα.

Αυτή τη στιγμή, σκεφτόμαστε τον υπολογιστή ως κάτι που έχουμε στο τηλέφωνο ή σε Pc , λάπτοπ και τάμπλετ. Στο μέλλον, με τα γυαλιά και άλλες τεχνολογίες, μπορούμε να κάνουμε τον υπολογιστή να λειτουργεί άψογα στα γυαλιά μας.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες προφανώς συμφωνούν. Το Facebook εργάζεται για γυαλιά AR που εκτιμάται ότι θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2023, ενώ η Apple αναμένεται ευρέως να αναπτύξει ένα ακουστικό AR και γυαλιά.

Εν τω μεταξύ, η Google, της οποίας η πρώτη προσπάθεια ήταν ίσως πρόωρη, περιστρέφει το πείραμα του Google Glass από ένα δυνητικό καταναλωτικό προϊόν σε ένα επιχειρησιακό εργαλείο.

Η συνεργασία με τη Gucci ήταν σημαντική για την κατανόηση του τι κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να φορούν ένα προϊόν.

Η μάρκα ευθυγραμμίζεται επίσης με τις προσπάθειες της Snap για να κάνει το προϊόν πιο “premium”.Η Gucci κατανοεί πραγματικά τη βαθιά συναισθηματική πλευρά της μόδας.

Για να “αγαπήσουν” οι άνθρωποι όποια νέα προϊόντα δεν μπορούν απλώς να είναι χρήσιμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.