25 Απρ 2024
READING

Η Amazon βρήκες εμπόρους να πωλούν “σκουπίδια” στην πλατφόρμα της

2 MIN READ

Η Amazon βρήκες εμπόρους να πωλούν “σκουπίδια” στην πλατφόρμα της

Η Amazon βρήκες εμπόρους να πωλούν “σκουπίδια” στην πλατφόρμα της

Η Amazon αναγκάστηκε να επικαιροποιήσει την πολιτική για τους ανεξάρτητους εμπόρους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της μετά από μια καταστροφική έκθεση που βρήκε τους πωλητές να πουλάνε αντικείμενα που βρήκαν σε κάδους.

Μια έκθεση από την Wall Street Journal αναφέρθηκε σε εμπόρους που παραδέχτηκαν ότι βρήκαν αντικείμενα όπως υγραντήρες και πληκτρολόγια σε κάδους απορριμμάτων, καθαρίζοντάς τα στη συνέχεια ήθελαν να τα πουλήσουν μέσω του Amazon Prime.

Στην Αμερική βρέθηκαν ορισμένοι έμποροι που έβρισκαν μεταχειρισμένα αντικείμενα και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν στο Amazon.

Το Amazon αντέδρασε άμεσα την αναφορά, ενημερώνοντας τους όρους και τις πολιτικές πώλησης στην πλατφόρμα του ώστε να απαγορεύσει ρητά στους πωλητές την καταχώριση στοιχείων που προέρχονται από κάδους.

Το Amazon έχει και προβλήματα με πλαστά προιόντα και μάλιστα αυτός είναι από τους λόγους που πολλά διάσημα εμπορικά σήματα βλέπουν με επιφύλαξη την πώληση μέσω της πλατφόρμας.

Πρόκειται βέβαια για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα των προιόντων που παρέχουν τα εκατομμύρια των μικρών επιχειρήσεων που πωλούν στην πλατφόρμα κάθε μέρα.

Οποιαδήποτε αμέλεια και δυνητικά παράνομη δραστηριότητα από λίγους κακούς είναι άδικη για τη μεγάλη πλειοψηφία των εξαιρετικών πωλητών.

Το Amazon αυστηροποιεί την εισαγωγή εμπόρων και προιόντων στην πλατφόρμα για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των πελατών αλλά κυρίως την ίδια του την εμπορική φήμη και αξία.

Έχει επεκτείνει το φάσμα των υφιστάμενων προσπαθειών επαλήθευσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων επιτόπιων ελέγχων των τεκμηρίων προέλευσης για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των πωλητών με τις πολιτικές του.

Πιθανότατα θα λάβει κατάλληλη δράση εναντίον των εμπλεκόμενων κακών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης πιθανής νομικής δράσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.