Το Amazon “κοιτάζει” προς την μόδα πολυτελείας

Η Amazon σχεδιάζει μια πλατφόρμα πολυτελείας – που θα εισαχθεί πρώτα στις Η.Π.Α. και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε διεθνές επίπεδο – και ήδη συνεργάζεται με 12 ονομασμένα εμπορικά σήματα που δεν κατονομάζονται σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν.

Δεν θα είναι μεταξύ τους η γαλλική πολυεπίπεδη εταιρεία LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton η οποία προσεγγίσθηκε από το Amazon αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει, σύμφωνα με την “αγορά¨.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου λέγεται ότι χτίζει μια αποθήκη στην Αριζόνα αφιερωμένη στο έργο και σχεδιάζει μια εκστρατεία αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την εμπορία του.

Παρά τις σημαντικές κινήσεις για την ανάπτυξη της δικής του ιδιωτικής ετικέτας, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αυτή τη στιγμή πωλεί κυρίως μάρκες γενικής χρήσης, κυρίως βασικά ρούχα, κυρίως μέσω των ανεξάρτητων πωλητών.

Η πολυτελή πλατφόρμα ενδυμάτων της θα έδινε στα brands πλήρη έλεγχο των σελίδων τους, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας που πωλούν και σε ποια τιμή, ενώ παράλληλα θα παρέχει πρόσβαση στην εξαιρετικά αποτελεσματική εκπλήρωση και την εξυπηρέτηση πελατών της Amazon.

Μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να ενισχύσει την καλή φήμη και αξία του Amazon στην αγορά, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές.

Οι μάρκες πιθανά θέλουν μια “ελεγχόμενη” αμερικανική αγορά όπως το Tmall στην Κίνα αλλά δεν είναι σαφές εάν η Amazon θα προσφέρει την ανταλλαγή δεδομένων στις μάρκες.