19 Απρ 2024
READING

Η Sainsbury’s λανσάρει νέο κατάστημα “On the Go”

3 MIN READ

Η Sainsbury’s λανσάρει νέο κατάστημα “On the Go”

Η Sainsbury’s λανσάρει νέο κατάστημα “On the Go”

Η Sainsbury παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο concept για convenience store πόλης γνωστό ως On The Go, με σχεδιασμό για αρκετά σημεία ως μέρος μιας πιλοτικής δοκιμής.

Το κατάστημα Mansion House στο Λονδίνο είναι το πρώτο κατάστημα On The Go που συνδυάζει φρέσκα φαγητά και ποτά στο κατάστημα για ψώνια με το Sainsbury’s και το Argos.

Εννέα ακόμα καταστήματα On the Go θα ανοίξουν στο Εδιμβούργο, το Μπρίστολ, τη Γλασκώβη και το Λονδίνο τους επόμενους μήνες, δοκιμάζοντας το concept στα κέντρα των πόλεων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει πάνω από 130 καταστήματα Sainsbury σε αστικές περιοχές που μπορούν να μετατραπούν σε μορφή On the Go.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία, η Sainsbury σχεδίασε το Mansion House Local για να ταιριάζει με τις ανάγκες των πολυάσχολων εργαζομένων στην πόλη σε μια έκταση 700 τετραγωνικών μέτρων.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να τρώνε σε τραπέζια που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του καταστήματος για να προσφέρουν στους επισκέπτες χώρο να απολαμβάνουν τρόφιμα ή ποτά που αγοράζονται στο κατάστημα.

Προϊόντα έχουν επίσης τοποθετηθεί σε ένα σταθμό “grab and go” στο μπροστινό μέρος του καταστήματος για να είναι εύκολη η αγορά.

Η Sainsbury σχεδιάζει να αλλάζει την γκάμα των προιόντων τρεις φορές την ημέρα για να προσφέρει στους πελάτες μια ποικιλία τροφίμων για να μπορούν να αγοράσουν πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό.

Ο retailer πρόσθεσε ότι σχεδόν το 90% των προϊόντων που διατίθενται στο νέο κατάστημα On The Go έχουν επιλεγεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών του Mansion House.

Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν με το κινητό μέσω της εφαρμογής SmartShop ενώ είναι διαθέσιμα και τα ταμεία ταχείας εξόδου αν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την πληρωμή με μετρητά.

Η ευκολία είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της επιχείρησής και είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να προσαρμοστούν πραγματικά τα καταστήματα στις τοπικές ανάγκες – σε όλα τα προϊόντα, τις μορφές, τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες.

Με την εστίαση στα φρέσκα τρόφιμα και τα ποτά” On the Go” και καθιστώντας ακόμα ευκολότερο για τους πελάτες να ψωνίζουν γρήγορα και εύκολα η Sainsbury είναι σε θέση να προσφέρει στους πολυάσχολους κατοίκους της πόλης ό, τι χρειάζονται κάτω από μια στέγη.

Η νέα μορφή ακολουθεί την επιτυχία των πολυκαταστημάτων της Sainsbury που ξεκίνησαν πρόσφατα, τα οποία προσφέρουν στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας μια ενιαία αγορά για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων τροφίμων και γενικών εμπορευμάτων καθώς και βολικές υπηρεσίες.

Τα καταστήματα On the Go αξιοποιούν επίσης την αυξανόμενη τάση για εύκολη και γρήγορη διατροφή.

Σύμφωνα με την IGD, η αγορά τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπεται να φθάσει τα £ 23,4 δισεκατομμύρια μέχρι το 2024, από £ 18,5 δισεκατομμύρια το 2019.

Η Sainsbury είπε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, θα έχει επενδύσει σημαντικά στη βελτίωση 200 από τα 807 convenience stores της, με περαιτέρω αναβαθμίσεις και επενδύσεις που σχεδιάζονται σε όλο το δίκτυο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.