23 Απρ 2024
READING

Η επιτυχία των premium αναψυκτικών Three Cents

3 MIN READ

Η επιτυχία των premium αναψυκτικών Three Cents

Η επιτυχία των premium αναψυκτικών Three Cents

Τα premium αναψυκτικά Three Cents είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα success stories της τελευταίας δεκαετίας στην ελληνική αγορά.

Η πορεία έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν παράδειγμα δημιουργικότητας γιατί είναι το όνειρο μιας παρέας συνομηλίκων στην Ελλάδα της γενικευμένης οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής απαξίωσης που έβαλαν σκοπό ζωής να κάνουν ένα χειροποίητο προϊόν μια αναγνωρίσιμη διεθνή φίρμα.

Η Three Cents ιδρύθηκε το 2014 από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία αλλά και βαθιά γνώση των αναγκών στην αγορά των premium προϊόντων, που να απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες bartenders αλλά και στους απλούς καταναλωτές.

Ο Βασίλης Καλαντζής, με σημαντική δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ποτών, μαζί με τους Δημήτρη Νταφόπουλο, Γιώργο Μπάγκο και Γιώργο Τσιρίκο, τρεις επαγγελματίες bartenders με πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκίνησαν με την ιδέα να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα απευθύνεται στη διεθνή αγορά των premium αναψυκτικών και των cocktail mixers.

Η Three Cents ξεκίνησε σαν η μοναδική ελληνική εταιρεία στον κλάδο της και εξελίσσεται σε ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς στην Ελλάδα.

Αυτά που ήταν ξεχωριστά ήταν η φαντασία, η γνώση, το όραμα και η δημιουργικότητα.

Παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές, ισχυροποιώντας τη θέση της στην παγκόσμια αγορά, με τον αριθμό των χωρών να φτάνει σήμερα τις 34.

Τα προϊόντα της Three Cents έχουν αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ενώ με βάση έρευνα του Drinks International  έχουν καταταγεί στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως στα Best Selling Βrands και στα Top Trending Brands στην κατηγορία τους για το 2019.

Τα Three Cents εμφανίστηκαν πρώτη φορά στα bars του Κέντρου της Αθήνας  πολύ κοντά στα Χριστούγεννα του 2014 και δεν άργησαν να γίνουν γνωστά στους πελάτες.

Από τα Χριστούγεννα του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 είναι μια γεμάτη και χορταστική πενταετία, χρόνος ικανός για αποτιμήσεις και αξιολογήσεις.

Οι τελευταίες απέδωσαν και με το παραπάνω, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για να καταφθάσει το fund που είναι γνωστό και από την επένδυσή του στα πολυκαταστήματα Attica.

Το πώς και το γιατί της επένδυσης εξηγείται στο ενημερωτικό σημείωμα: «Το Virtus South European Fund αποφάσισε να επενδύσει στην Three Cents γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός διεθνούς brand.

Η διοικητική της ομάδα έχει όραμα, το προϊόν είναι πρωτοποριακό και με τον κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν διεθνή brand-leader στην κατηγορία των premium mixers».

Και εδώ που τα λέμε η σειρά των προϊόντων διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτα τα ιδρυτικά της στοιχεία που συνδυάζουν το άρωμα και τη γεύση ενός χειροποίητου προϊόντος από επαγγελματίες για επαγγελματίες, μαζί με μπόλικη δόση από το απόθεμα του νεανικού ενθουσιασμού της παρέας των bartenders.

Εάν στην Ελλάδα και άλλοι νέοι άνθρωποι κάνουν τέτοια βήματα η ανάπτυξη που όλοι περιμένουν θα δημιουργηθεί χωρίς να χρειάζεται κάποιος “σωτήρας” να μας σώσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.