27 Απρ 2024
READING

Η Asda δοκιμάζει 3D ολογράμματα και ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών

2 MIN READ

Η Asda δοκιμάζει 3D ολογράμματα και ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών

Η Asda δοκιμάζει 3D ολογράμματα και ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών

Η Asda έχει αναπτύξει τρισδιάστατα ολογράμματα και ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών σε περισσότερες από 20 διαφορετικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση της ζωής των εργαζομένων και στην καλύτερη εμπειρία αγορών των πελατών.

Έχει επιλεγεί ως πιλοτικό κατάστημα το Stevenage και είναι ένας χώρος δοκιμών για μια σειρά νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν στο προσωπικό να «δει τα οφέλη από το πώς οι διαφορετικές τεχνολογίες συνεργάζονται» και να σχεδιάσουν μια ευρύτερη στρατηγική για όλα τα καταστήματα.

3D ολογραφικά σήματα έχουν εγκατασταθεί στο τμήμα αρτοποιίας του καταστήματος για τη διαφήμιση προϊόντων και την ενημέρωση των πελατών σχετικά με τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας Scan & Go.

Είναι ένας από τους πρώτους retailers στο Ηνωμένο Βασίλειο που δοκιμάζει τα ολογράμματα στο κατάστημά του.

Η ανατροφοδότηση ήταν πολύ θετική και όλη η ιδέα της δοκιμής είναι να συλλέξει πληροφορίες και να συγκεντρώσει απόψεις.

Στη συνέχεια, το κατάστημα έχει εγκαταστήσει μια συσκευή στο διάδρομο των προϊόντων που επιτρέπει στους πελάτες να έχουν αμφίδρομη συνομιλία με το προσωπικό των καταστημάτων, ώστε να μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα και τη διαθεσιμότητα “με το πάτημα ενός κουμπιού”.

Στο τμήμα απορρυπαντικών το κατάστημα αντικατέστησε τις παραδοσιακές χάρτινες-πλαστικές ετικέτες με ηλεκτρονικές ετικέτες, οι οποίες είναι “περίπου το μέγεθος μιας σημείωσης μετά την τοποθέτηση και λειτουργούν με μπαταρίες που διαρκούν μέχρι πέντε χρόνια”.

Στο μέλλον θα ενσωματωθούν πλήρως στο σύστημά έτσι ώστε οι αλλαγές των τιμών να μπορούν να “φορτωθούν” αμέσως.

Ένα κατάστημα μπορεί να έχει 3.000 αλλαγές τιμών σε μια εβδομάδα και με αυτό το σύστημα θα μπορεί να εξοικονομήσει πάρα πολύ χρόνο. Οι πελάτες φαίνεται να αγαπούν την ιδέα επίσης.

Το κατάστημα Stevenage διαθέτει επίσης μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία αποστολής δεμάτων για τους αγοραστές click-and-collect, που είναι “βασικά μια μεγάλη μηχανή αυτόματης πώλησης”.

Αυτό συμβαίνει αφού η Asda ανακοίνωσε ένα νέο κατάστημα βιώσιμης φιλοσοφίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπου οι πελάτες ενθαρρύνονται να επανα-γεμίζουν τα δικά τους δοχεία με προιόντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.