24 Απρ 2024
READING

“Το σπίτι” των ZARA στην Ισπανία

2 MIN READ

“Το σπίτι” των ZARA στην Ισπανία

“Το σπίτι” των ZARA στην Ισπανία

Τα κεντρικά γραφεία της ZARA βρίσκονται στο Arteixo, μια μικρή πόλη στην βορειοδυτική Ισπανία και συγκεκριμένα δίπλα στην Λα Κορούνια.Το Arteixo έχει περίπου 30.000 κατοίκους.

Περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα της ZARA όπως σχεδιαστές, πωλήσεις, φωτογράφοι,και e-commerce δουλεύουν και μένουν εδώ.

Από αυτά τα γραφεία σε μια μικρή πόλη διοικούνται χιλιάδες καταστήματα σε 96 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία των γραφείων σε αυτή την μικρή πόλη έχει καθορίσει την καθημερινότητα σε μεγάλο βαθμό.

Βρίσκονται εδώ από το 1975 και ξεκινώντας από ένα κατάστημα τώρα ξεπερνούν τα 30 δις ευρώ τον χρόνο πωλήσεις.Πολλοί εργαζόμενοι είναι από άλλα μέρη της Ισπανίας αλλά και από άλλες χώρες.

Οι ντόπιοι αποκαλούν “Impacto Inditex” την αλλαγή στους ρυθμούς της πόλης από την δραστηριοποίηση αυτής της πολυθενικής εταιρείας στην πόλη τους.

Είτε είναι fashionistas που κυκλοφορούν σε όλη την πόλη , είτε trendy καταστήματα που συμπληρώνουν τις ανάγκες για μόδα,είτε cafes και bars που έχουν ανοίξει η ζωή έχει αλλάξει πολύ.

Ο Amancio Ortega άνοιξε το πρώτο Zara κατάστημα στην  La Coruña το 1975. Αρχικά το όνομα του καταστήματος ήταν Zorba επειδή είχε δει την ταινία “Zorba the Greek,”  αλλά το άλλαξε σε Zara επειδή ανακάλυψε ότι ένα μπαρ είχε το ίδιο όνομα.

Τα κεντρικά γραφεία της  Zara άνοιξαν στο Arteixo το 1977 και ακόμα παραμένουν εδώ ως “σπίτι” τους.

Ένας οδηγός ταξί αναφέρει ότι “πλέον η πόλη τους είναι ένα πολυεθνικό κέντρο με ανθρώπους από όλον τον κόσμο να την επισκέπτονται”.

Η πόλη έχει γίνει μια σύγχρονη μικρή Βαρκελώνη-Μαδρίτη με εστιατόρια και μπαρ που βρίσκεις σε αυτές τις μεγάλες πόλεις”.

Σήμερα τα κεντρικά γραφεία-logistics της Inditex καλύπτουν 270.000 τ.μ. από την επιφάνεια της πόλης στο Arteixo.Ενώ η περιοχή και συγκεκριμένα η Λα Κορούνια είναι η 18η πόλη σε πληθυσμό στην Ισπανία καταφέρνει με την παρουσία της ZARA να έχει το 4% των συνολικών εξαγωγών της χώρας

Η Inditex είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής με περισσότερους από  5,000 εργαζόμενους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.