23 Απρ 2024
READING

Η ψηφιακή τράπεζα N26 έχει ήδη 5 εκατομύρια πελάτες

3 MIN READ

Η ψηφιακή τράπεζα N26 έχει ήδη 5 εκατομύρια πελάτες

Η ψηφιακή τράπεζα N26 έχει ήδη 5 εκατομύρια πελάτες

Η ψηφιακή γερμανική τράπεζα N26 έχει τώρα 5 εκατομμύρια πελάτες, δήλωσε ο ιδρυτής της κορυφαίας μάρκας fintech του Βερολίνου, μια μεγάλη αύξηση από τα 3,5 εκατομμύρια χρήστες που ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι.

Η N26 εκτιμήθηκε τελευταία από τους επενδυτές στα 3,5 δισ. δολάρια.

Αυξάνεται ταχύτερα στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι ΗΠΑ – όπου ξεκίνησε πέρυσι – συμβάλλουν θετικά.

Προστέθηκαν περισσότεροι πελάτες το 2019 από ό, τι σε όλα τα προηγούμενα χρόνια ανά έτος.

Η ανάπτυξη στη Ν26 ήταν ισχυρότερη στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, ενώ στην Ιταλία και στην Ισπανία χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο για να επιτύχουν παρόμοιο ρυθμό επέκτασης.

Η N26 έφτασε τους περισσότερους από 100.000 πελάτες στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την τράπεζα smartphone τον Δεκέμβριο.

Η ιρλανδική πελατεία της αυξήθηκε πάνω από 152% το 2019, με την πλειοψηφία των εγγραφών να προέρχονται από παραπομπές φίλων και οικογενειών.

Κατά τη διάρκεια του 2019, η αύξηση της γυναικείας πελατείας της τράπεζας ξεπέρασε την αύξηση της πελατειακής της βάσης κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες στην Ιρλανδία.

Ο αριθμός των γυναικών πελατών αυξήθηκε κατά 192% πέρυσι, σε σύγκριση με ρυθμό ανάπτυξης 135% για τους άνδρες πελάτες της.

Εν τω μεταξύ, η N26 δήλωσε ότι η ηλικιακή ομάδα 25-29 είναι η μεγαλύτερη της, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 25% της ιρλανδικής πελατειακής της βάσης, αλλά ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των πελατών N26 στην Ιρλανδία άνω των 65 υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι.

Η N26, που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια έχει συγκεντρώσει συνολικά $ 670 εκατ. χρηματοδοτήσεις.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησής της τον Ιούλιο του 2019 συγκέντρωσε 170 εκατομμύρια δολάρια.

Με έδρα το Βερολίνο και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ολόκληρη την Ευρώπη, η γερμανική τράπεζα είναι η πρώτη mobile τράπεζα της Ευρώπης.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές τράπεζες, η N26 δεν έχει κανένα φυσικό υποκατάστημα, που σημαίνει ότι οι πελάτες του έχουν μόνο τη δυνατότητα να κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές μέσω μιας εφαρμογής.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών προϊόντων, η N26 προσφέρει το βασικό τρεχούμενο λογαριασμό και λογαριασμό Premium Black.

Ένας από τους κυριότερους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τράπεζα ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές είναι ότι προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν αναλήψεις στα  περισσότερα ATM σε όλη τη Γερμανία.

Επιπλέον, οι πελάτες δεν χρεώνονται τέλη όταν χρησιμοποιούν ξένο νόμισμα στο εξωτερικό με την Black Card ή την Metal Mastercard. Και όλα τα προϊόντα N26 περιλαμβάνουν μεταφορές σε ξένο νόμισμα.

Ενώ οι παραδοσιακές γερμανικές τράπεζες είναι κακές όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση πελατών και λειτουργία, η N26 είναι “απλή, εύκολη στη χρήση και φίλος της τεχνολογίας”, λέει ο Klotz, προσθέτοντας ότι είναι “χρήστες smartphone, millennials και digital natives” .

Υπάρχουν κάποιες δυνητικές ανταγωνίστριες της N26 αυτή τη στιγμή, αλλά “δεν υπάρχει άλλη τράπεζα στη Γερμανία σήμερα που να είναι συγκρίσιμη”.

Το μόνο μειονέκτημα με την κινητή τράπεζα είναι ότι δεν έχει κανένα φυσικό υποκατάστημα για τους πελάτες που θέλουν να μιλήσουν με κάποιον προσωπικά.

Ο Klotz προσθέτει ότι όταν πρόκειται για το ζήτημα της ασφάλειας, “είναι τόσο ασφαλής όσο οι άλλες τράπεζες”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.