19 Απρ 2024
READING

3 στατιστικά που αποτυπώνουν τον ψηφιακό κόσμο το 2020

2 MIN READ

3 στατιστικά που αποτυπώνουν τον ψηφιακό κόσμο το 2020

3 στατιστικά που αποτυπώνουν τον ψηφιακό κόσμο το 2020

Υπάρχουν στατιστικές αναφορές που αποτυπώνουν την κατεύθυνση που πηγαίνει ο ψηφιακός κόσμος.

51% είναι το ψηφιακό εμπόριο που εκτελείται μέσω κινητών συσκευών

Για πρώτη φορά στην ιστορία, περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των ψηφιακών συναλλαγών που γίνονται παγκοσμίως θα εκτελεστούν χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή το 2020.

Η περιοχή της Ασίας και συγκεκριμένα η Κίνα, ηγείται αυτής της “επανάστασης”. Αυτή η μετατόπιση προς το κινητό έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή, με το 72% των αγορών να αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσω κινητού τηλεφώνου το 2020.

Η μετάβαση στο κινητό για αγορές ήταν πιο αργή στον ανεπτυγμένο κόσμο. Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο κινήθηκε μέσω διαδικτύου, οι καταναλωτές αυτοί είχαν αρχικά εκπαιδευτεί να κάνουν τέτοιες αγορές μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν από την εισαγωγή των smartphones.


2,3% οι ηλεκτρονικές αγορές μέσω φωνής στις Η.Π.Α.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, η αυξανόμενη χρήση συσκευών με δυνατότητα φωνής και η βελτιωμένη ικανότητα τους δημιουργούν ένα νέο κανάλι πωλήσεων.

Το 2,3% όλων των αγορών στις Η.Π.Α. το 2020 θα πραγματοποιηθεί μέσω φωνής, κάνοντας την Αμερική ηγέτιδα ακολουθούμενη από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Μέχρι το 2023, οι Η.Π.Α. και η Κίνα αναμένεται να είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες με περίπου το 5% του ψηφιακού εμπορίου να εκτελείται μέσω φωνής.

Υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά την αγορά μέσω μιας πλατφόρμας φωνής, αλλά υπάρχει το δυναμικό.

Το φωνητικό εμπόριο λειτουργεί καλύτερα για αγορές με περιορισμένο αριθμό επιλογών.

Προς το παρόν, η φωνή δεν είναι κατάλληλη για περιήγηση σε πολλές επιλογές.


4,2 δισ. ο αριθμός των χρηστών Διαδικτύου παγκοσμίως

Μέχρι το τέλος του 2020, το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αντιστοιχώντας σε περίπου 4,2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Η συνεχιζόμενη αύξηση της συνδεσιμότητας οφείλεται στην επέκταση της χρήσης των smartphones στις αναδυόμενες αγορές.

Το κινητό διαδίκτυο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες, θέτοντας τον κόσμο στα χέρια των καταναλωτών και επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.