20 Απρ 2024
READING

Η Tesco στοχεύει στον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που τρώνε ή ζουν μόνοι τους

3 MIN READ

Η Tesco στοχεύει στον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που τρώνε ή ζουν μόνοι τους

Η Tesco στοχεύει στον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που τρώνε ή ζουν μόνοι τους

Ο μεγαλύτερος retailer του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύει στον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που ζουν ή τρώνε μόνοι, αυξάνοντας σημαντικά το φάσμα των έτοιμων πακέτων τροφίμων.

Ο αυξανόμενος αριθμός εκείνων που ζουν μόνοι, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της κοινωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι επίσημοι αριθμοί που κυκλοφόρησαν πέρυσι ανήλθαν σε 8.7 εκατομμύρια νοικοκυριών, σε σύγκριση με 6.6 εκατομμύρια το 1996.

Η μετατόπιση είναι ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των baby boomers, με 53% αύξηση του αριθμού των ατόμων ηλικίας 45 έως 64 ετών που ζουν μόνοι λόγω της μείωσης των ποσοστών γάμου.

Πρόκειται για την προσφορά πολλών επιλογών αφού οι πελάτες με περιορισμένο χρόνο θέλουν να βρουν υγιεινά, γρήγορα και βολικά γεύματα στο μέγεθος που ταιριάζει με την περίσταση.

Η αγορά τέτοιων γευμάτων αξίζει περισσότερο από 30 δισ. λίρες στην Αγγλία, με ανάλυση των αγοραστικών συνηθειών που δείχνει επιλογές που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό την αγορά έτοιμων γευμάτων, σαλατών και γρήγορων γευμάτων.

Αυτό οδήγησε τους μεγάλους παραγωγούς τροφίμων να προωθούν τρόφιμα που προσφέρουν ευκολία, όπως ταπεράκια με ζυμαρικά και μικρές μερίδες από σάλτσες.

Για δεκαετίες τα σούπερ μάρκετ είχαν επικεντρωθεί στη διατροφή των οικογενειών με προωθήσεις αγόρασε-ένα-πάρε-ένα-δωρεάν και πακέτα τροφίμων που έχουν πολύ νόημα αν ο αγοραστής έχει “πολλά στόματα” για να ταΐσει.

Ωστόσο, ο συνεχώς μεταβαλλόμενος χρόνος γευμάτων στα πολυάσχολα νοικοκυριά σημαίνει ότι τα τέσσερα στα δέκα γεύματα ή σνακ καταναλώνονται μόνα τους.

Υπολογίζεται ότι οι Βρετανοί τρώνε επιπλέον 186 γεύματα μόνοι τους ετησίως σε σύγκριση με μόλις πριν από τρία χρόνια.

Η στρατηγική της Tesco να προσφέρει περισσότερες επιλογές για μεμονωμένα γεύματα δεν είναι απλώς για να προσελκύσει αυτή την ομάδα.

Η έρευνά της έχει διαπιστώσει ότι όλο και περισσότερες οικογένειες δεν τρώνε μαζί και αν συγκεντρωθούν γύρω από το τραπέζι της κουζίνας, θα μπορούσαν να τρώνε διαφορετικά πιάτα, βάση της διαφορετικής διατροφής τους, όπως είναι και η αύξηση της vegan κοινότητας.

Η Tesco  πιστεύει ότι τα μικρότερα πακέτα, τα οποία μπορούν να κοστίζουν περισσότερο από τα μεγαλύτερα πακέτα ανά γραμμάριο, θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά να απομακρυνθούν από τη μεγάλη ποσότητα βρετανικών τροφίμων που πετούνται στα σκουπίδια.

Περίπου 20 δισ. λίρες τροφίμων πετιούνται από τα νοικοκυριά κάθε χρόνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Υπολογίζεται ότι ο μέσος Βρετανός πετά 250 ​​λίρες τροφής ετησίως ενώ το ποσό αυξάνεται σε £800 για εκείνους με παιδιά.

Ο τρόπος που δημιουργούνται τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ καθιστά σχεδόν αδύνατο να ψωνίσει κανείς για έναν και έχουμε εκπαιδευτεί να αγοράζουμε περισσότερα για λιγότερα.

Τα μεγάλα σουπερμάρκετ αναγκάζονται να προσαρμοστούν στην αλλαγή της συμπεριφοράς των αγοραστών, καθώς οι Βρετανοί αποφεύγουν την μεγάλη εβδομαδιαία αγορά υπέρ των πιο συχνών μικρών αγορών που προσφέρουν ευκολία στο δρόμο τους από την εργασία ή χρησιμοποιούν υπηρεσίες παράδοσης όπως Delivery.

Οι συμφωνίες πολλαπλών συναλλαγών που ήταν κάποτε μια ισχυρή τακτική πώλησης σούπερ μάρκετ, μειώνονται από τους διαδρόμους σε μεγάλες αλυσίδες, όπως η Tesco και η Sainsbury καθώς επικεντρώνονται σε απλές περικοπές τιμών, καθώς μάχονται τις ταχέως αναπτυσσόμενες γερμανικές αλυσίδες εκπτώσεων Aldi και Lidl.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.