Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, οι ελίτ αθλητές θα κοιμηθούν σε κρεβάτια από χαρτόνι.
Τα ολυμπιακά μετάλλια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά, όπως τα κινητά τηλέφωνα.
Και η Nike θα ντύσει τους αθλητές της σε στολές και αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και κομμάτια παπουτσιών.
Είναι μέρος μιας ευρύτερης ώθησης της βιωσιμότητας από την Nike καθώς επιδιώκει να προσεγγίσει τους νεότερους και πιο οικολογικά συνειδητούς καταναλωτές.
Η Nike τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσίασε τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών και των αποβλήτων.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα τροφοδοτήσει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2025 και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού κατά 30% μέχρι το 2030, σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού του 2015.
Η Nike δεν είναι μόνη στον κλάδο της με αυτές τις προσπάθειες. Οι μάρκες που κυμαίνονται από την Patagonia μέχρι την Adidas στην Puma και την Athleta της Gap έχουν για χρόνια ενσωματώσει τη βιωσιμότητα στο πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους.
Η Adidas έχει δηλώσει ότι θα παράγει μεταξύ 15 εκατομμυρίων και 20 εκατομμυρίων ζευγαριών παπουτσιών που χρησιμοποιούν πλαστικό ωκεανών φέτος.
Η Athleta στοχεύει μέχρι το τέλος του 2020 να κάνει το 80% των υλικών της για τα είδη ένδυσης και αξεσουάρ που πωλεί από βιώσιμες ίνες, όπως ανακυκλωμένο πολυεστέρα και νάιλον.
Οι εταιρείες έχουν “καλό λόγο” να θέσουν τέτοιους στόχους. Οι καταναλωτές της Gen Z, που γεννήθηκαν κατά τα έτη 1995 έως 2012, σκέφτονται για το περιβάλλον καθώς ψωνίζουν.
Εξήντα δύο τοις εκατό των καταναλωτών της Gen Z προτιμούν να αγοράζουν από βιώσιμες μάρκες, σύμφωνα με έρευνα και το 73% των ερωτηθέντων της Gen Z είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμα προϊόντα.
Είναι σαφές ότι αυτή η τάση βιωσιμότητας κατευθύνεται από τους Gen Z-ers και τους millenials. Έχουν τη κουλτούρα ότι είναι σε θέση να αλλάξουν τον κόσμο.
Σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Nike ξεκινά μια συλλογή “Move to Zero” για τους καταναλωτές, όπου όλα τα αντικείμενα χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ανακυκλωμένο περιεχόμενο, όπως ανακυκλωμένο πολυεστέρα ή οργανικό βαμβάκι που χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και λιγότερες χημικές ουσίες για την κατασκευή.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.