23 Απρ 2024
READING

Ξεκινάει η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων-ρομπότ για πρώτη φορά

2 MIN READ

Ξεκινάει η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων-ρομπότ για πρώτη φορά

Ξεκινάει η δοκιμή αυτόνομων οχημάτων-ρομπότ  για πρώτη φορά

Τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης της Nuro, τα οποία επί του παρόντος χρησιμοποιούνται από τις Walmart, Kroger και Dominos, έχουν λάβει άδεια για να αρχίσουν δοκιμές στους δρόμους για πρώτη φορά, ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία.

Το νέο R2, η δεύτερη γενιά του αυτοτροφοδοτούμενου ρομπότ της Nuro που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει γίνει το πρώτο όχημα που λαμβάνει άδεια για αυτόνομη οδήγηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι πρόκειται για αυτοκινούμενο όχημα-ρομπότ παράδοσης χαμηλών ταχυτήτων, ορισμένα χαρακτηριστικά που παραδοσιακά απαιτούνται – όπως καθρέφτες και παρμπρίζ για οχήματα που μεταφέρουν οδηγούς – δεν έχουν πλέον νόημα.

Αυτή η εξαίρεση θα επιτρέψει στο R2 να λειτουργεί στους δρόμους χωρίς αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που απαιτούνται αυστηρά για τα επιβατικά οχήματα,

Παρόλο που αυτή η απαλλαγή έχει δοθεί ήδη πριν τρία χρόνια στη Nuro, έρχεται και με μερικές σημαντικές διατάξεις.

Η Nuro υποχρεούται να υποβάλλει εκθέσεις σχετικά με το σύστημα οδήγησης AV της κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου απαλλαγής και πρέπει να δίνει στις κοινότητες κατάλληλη προειδοποίηση όπου και αν δοκιμάζεται.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εξαίρεση αυτή. Το Nuro έχει την εξαίρεση για δύο χρόνια υπό όρους και υποχρεούται να υποβάλλει εκθέσεις σχετικά με το σύστημα οδήγησης AV και να παρέχει κατάλληλη ειδοποίηση στις κοινότητες όπου θα αναπτυχθεί το R2.

Η απαλλαγή επιτρέπει στη Nuro να παράγει και να αναπτύξει όχι περισσότερα από 5.000 οχήματα R2 κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου απαλλαγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nuro, Dave Ferguson, δήλωσε: “Προχωρώντας, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τους ισχύοντες κανονισμούς,ποτέ δεν περιμέναμε ένα όχημα χωρίς οδηγό ή επιβάτες και όλοι πρέπει να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η αυτόνομη τεχνολογία δοκιμάζεται και αναπτύσσεται στα ασφαλέστερα πιθανά οχήματα “.

Το νέο όχημα R2 κινείται χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ραντάρ, lidar και κάμερες δίνοντάς του μια συνεκτική θέα 360 μοιρών γύρω από το περιβάλλον, ενώ παράλληλα έχει πιο στενό προφίλ οχημάτων από τον προκάτοχό του για να προσφέρει επιπλέον χώρο για τους ποδηλάτες.

Τον Δεκέμβριο, η Walmart έγινε ο τελευταίος μεγάλος retailer που χρησιμοποίησε την τεχνολογία της Nuro για την εφαρμογή ενός αυτόνομου προγράμματος παράδοσης στο Χιούστον του Τέξας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.