25 Απρ 2024
READING

Ikea-Adidas-Lego σε συναρπαστικές συνεργασίες

3 MIN READ

Ikea-Adidas-Lego σε συναρπαστικές συνεργασίες

Ikea-Adidas-Lego σε συναρπαστικές συνεργασίες

Κάθε χρόνο η Ikea φιλοξενεί την ετήσια εκδήλωση Democratic Design Days, όπου η εταιρεία παρουσιάζει τις επερχόμενες συλλογές και συνεργασίες της.

Μετά την πρώτη πραγματοποίηση το 2014, με δημοσιογράφους, bloggers και influencers που προσκλήθηκαν στην έδρα της εταιρείας στο Älmhult της Σουηδίας, κάθε χρόνο γίνεται ακόμη καλύτερο.

Η ιδέα του “democratic design”-του σχεδίου που είναι προσιτό στο κοινό-εισήχθη από τον Γάλλο σχεδιαστή και οραματιστή Phillipe Stark ως “σχεδιασμός που παρέχει ποιοτικά κομμάτια σε προσιτές τιμές”.

Η Ikea υιοθέτησε και επεκτάθηκε σε αυτή την ιδέα γύρω από πέντε βασικές αρχές: μορφή, λειτουργία, διάρκεια ζωής, ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Η Ikea εξαπλώνει την ιδέα του “δημοκρατικού σχεδιασμού” σε όλο τον κόσμο μέσω των 300+ καταστημάτων της σε 38 χώρες, και της ταχύτατα αναπτυσσόμενης παρουσίας της στο διαδίκτυο.

Η Ikea πιστεύει ότι “ο καθένας έχει το δικαίωμα σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή” και η δέσμευσή της για “δημοκρατικό σχεδιασμό” είναι το μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η Ikea και η Adidas συνεργάζονται για την υγιή διαβίωση

Η Adidas συνεργάζεται με την Ikea για να εξερευνήσει πώς τα brands και  οι αντίστοιχες ειδικεύσεις τους – αθλήματα και χώροι διαβίωσης – μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Με στόχο να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν τη γυμναστική στο σπίτι πιο εύκολη, οι 2 εταιρείες αποστέλλουν μια ομάδα ερευνητών σε σπίτια ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες και φάσεις της ζωής τους για να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κομμάτι της ευεξίας και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το περιβάλλον στο σπίτι για την ενθάρρυνση της υγιεινής άσκησης, διατροφής και του ύπνου.

Το σπίτι είναι το μέρος που ζούμε τις καθημερινές συνήθειες. Δουλεύοντας με την Adidas, η ΙΚΕΑ θέλει να καταλάβει τι σημαίνει ευεξία για διαφορετικούς ανθρώπους και ποιο ρόλο διαδραματίζουν οι χώροι διαβίωσης τους σε αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει σπίτια που έχουν σχεδιαστεί καλύτερα ώστε να επιτρέπουν καλύτερες συνήθειες και πιο δραστήρια διαβίωση.

Θέλουν να σχεδιάσουν καλύτερα σπίτια και έπιπλα για όλους όσους αθλούνται εκτός σπιτιού αλλά και για αυτούς που γυμνάζονται στο σπίτι.

Τα πρώτα προϊόντα από την συνεργασία μεταξύ Ikea και Adidas θα παρουσιαστούν το 2021.

Η Ikea και η Lego συνεργάζονται για τα παιδιά

Ως σκανδιναβοί γείτονες και αγαπημένα brands, η συνεργασία μεταξύ Ikea και Lego Group είναι αναμενόμενη.

Φυσικά θέλουν να επιτρέψουν περισσότερο παιχνίδι στο σπίτι μεσω του σχεδιασμού, εισάγοντάς τo στη διαδραστικότητα της καθημερινής ζωής. Επειδή και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι το περισσότερο παιχνίδι κάνει το σπίτι και τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Και με τις δυο εταιρείες να θεμελιώνουν τη συνεργασία τους στην έρευνα, θα εργαστούν για να ξεπεράσουν ένα από τα βασικά εμπόδια του παιχνιδιού στο σπίτι – την ακαταστασία – να κάνουν το χρόνο παιχνιδιού πιο διασκεδαστικό για όλους.

Τα παιδικά δωμάτια αλλά και όλοι οι χώροι του σπιτιού πρέπει να είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να παίζουν κυρίως με ασφάλεια αλλά και χωρίς να στερούνται διαθέσιμο χώρο για δημιουργικότητα.

Η πρώτη σειρά προιόντων και υλικών λέγεται BYGGLEK και σχεδιάζεται να μπει για πώληση στα καταστήματα της IKEA μέσα στο 2020.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.