25 Απρ 2024
READING

Το περιοδικό του Asos σταμάτησε μετά από 12 χρόνια

2 MIN READ

Το περιοδικό του Asos σταμάτησε μετά από 12 χρόνια

Το περιοδικό του Asos σταμάτησε μετά από 12 χρόνια

Το φθινοπωρινό τεύχος του Asos, ένα από τα πιο διαδεδομένα περιοδικά μόδας του Ηνωμένου Βασιλείου με υψηλή κυκλοφορία, ήταν το τελευταίο.

Καθώς αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες το Asos επικεντρώνει τις προσπάθειές του στα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης που έχουν μεγαλύτερη σημασία στους πελάτες των 20 ετών περίπου.

Το περιοδικό Asos ιδρύθηκε το 2007 ως δωρεάν δημοσίευση για τους βρετανούς συνδρομητές της Asos Premier, μιας ετήσιας συνδρομητικής υπηρεσίας £ 9,95 που περιελάμβανε προνόμια όπως δωρεάν παράδοση επόμενης ημέρας.

Με το καθαρά ισορροπημένο μείγμα marketing προϊόντων και ποιοτικής σύνταξης, το περιοδικό απέκτησε αξιοπιστία και ένα εντυπωσιακό ρόλο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από το Γραφείο Ελέγχου Κυκλοφορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (ABC), από τον Δεκέμβριο του 2017, η Asos έφθασε σε περισσότερους από 450.000 αναγνώστες το μήνα, προτού κερδίσει τίτλους όπως η Cosmopolitan UK, η Grazia και η British Vogue.

Όταν το Asos γιόρτασε το 100ό του τεύχος τον Φεβρουάριο του 2018, ισχυρίστηκε ότι έφτασε τους 700.000 αναγνώστες.

Η απόφαση να τερματιστεί δεν είναι έκπληξη, δεδομένου ότι τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν, τα οποία μειώθηκαν κατά 68% στα £ 33,1 εκατ. το δωδεκάμηνο που έληξε τον Αύγουστο του 2019.

Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Asos Nick Beighton περιέγραψε το περιβάλλον των καταναλωτών ως “αναστατωμένο”, με τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου να ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη βιωσιμότητα και το Brexit.

Ως πωλητής ταχείας μόδας που λανσάριζε 4.000 προιόντα ανά εβδομάδα, το Asos δεν είναι άτρωτο στη μετατόπιση της συμπεριφοράς των καταναλωτών, η οποία έχει δει την Gen Z και τους millenials να ψάχνουν για λιγότερο δαπανηρές εναλλακτικές λύσεις στη γρήγορη μόδα, συμπεριλαμβανομένων των μεταχειρισμένων ενδυμάτων.

Η εταιρεία επίσης αντιμετωπίζει δραματικές αλλαγές μεταξύ των βασικών της καταναλωτών. Η Gen Z δαπανά περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε δημογραφική ηλικία σε κινητά, με μέσο όρο πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα.

Οι ανταγωνιστές της Asos επενδύουν σε ψυχαγωγικές, κοινωνικές και τηλεοπτικές στρατηγικές για να τους προσελκύσουν και να τις διατηρήσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.