25 Απρ 2024
READING

Η “παγίδα” των γονέων

4 MIN READ

Η “παγίδα” των γονέων

Η “παγίδα” των γονέων

Η γενιά των millenials έχει μεγαλώσει: αντιπροσωπεύουν τώρα περισσότερο από το 80% των νέων γονέων.

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτή η γενιά έχει μια διαφορετική προσέγγιση έναντι της γονικής μέριμνας.

Διαμορφωμένοι από την εποχή της ταχέως μεταβαλλόμενης τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών αγορών και των κοινωνικών μέσων, οι millenials φέρνουν νέες συμπεριφορές και προσδοκίες στην αγορά των παιδικών προιόντων.

Ενώ ορισμένοι retailers, όπως το H&M Kids, και τα σούπερ μάρκετ, όπως το Sainsbury’s , έχουν καλή απόδοση, ορισμένοι ειδικοί retailers όπως οι Mothercare και Mamas & Papas έχουν δυσκολίες.

Έτσι, πώς μπορούν οι retailers να παραμείνουν στο επίκεντρο των εξελισσόμενων αναγκών των millenials γονέων και να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο ευκαιρίας;

Δημιουργήστε προϊόντα που δημιουργούν στιγμές

Οι Millennials αναζητούν προϊόντα που τους εμπνέουν και τους καθοδηγούν να συνδεθούν και να δημιουργήσουν σημαντικές στιγμές με τα παιδιά τους.

Το IKEA, που θεωρείται ως ένα από τα πιο “συναισθηματικά” εμπορικά σήματα, συνδέεται με τους νέους γονείς με ένα “ζεστό” κατάστημα και μια σειρά προϊόντων για παιδικά υπνοδωμάτια.

Η προσθήκη καλαίσθητων, φιλικών προς το μωρό καφέ και παιδότοπων επιτρέπει στους γονείς να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και να φροντίζονται από το κατάστημα, επιτρέποντας τους να αποκομίσουν περισσότερο χρόνο για ψώνια.

Ένας από τους λόγους για τις κακές επιδόσεις του Mothercare ήταν η έλλειψη συναισθηματικής σχέσης με τους σύγχρονους γονείς και τα παιδιά τους.

Η εμπιστοσύνη στα φυσικά καταστήματα με χαμηλή εξατομίκευση και παραδοσιακή μάρκα σήμανε ότι οι γονείς δεν είχαν έναν αναγκαστικό λόγο να επισκεφθούν τον έμπορο λιανικής μεταξύ των ανταγωνιστικών επιλογών.

Ξεχωρίζει στην εποχή του Amazon

Το e-commerce είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πορεία των millenials, με την ευκολία, την άμεση ικανοποίηση και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Περισσότερο από το 75% των millennial γονέων κάνουν έρευνα online πριν από την αγορά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Amazon και το Argos έχουν καλές επιδόσεις στις παιδικές αγορές ειδών ένδυσης και παιχνιδιών.

Ωστόσο, οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν χρειάζεται να γίνουν γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου για να κάνουν ένα καλό όνομα στην αγορά.

Το κλειδί για τους retailers είναι να παρέχουν εμπειρίες και αξίες που δεν βασίζονται στη φθηνότερη ή την ταχύτερη πώληση.

Σε μια έρευνα καταναλωτών, το 44% των millennial αγοραστών δήλωσε ότι αγοράζουν μόνο εμπορικά σήματα που αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές τους αξίες: είτε αυτό σημαίνει ότι είναι βιολογικά, vegan, τοπικά παραγόμενα ή υποστηριζόμενα από την έρευνα.

Marketing μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι millenials γονείς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να προσδιορίσουν πρώτα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν επιτυχημένοι γονείς και στη συνέχεια να μάθουν πού να τα αγοράσουν καλύτερα.

Το 75% ανοίγει βίντεο που παράγονται από μάρκες ή εταιρείες όταν ζητούν καθοδήγηση σχετικά με θέματα γονικής μέριμνας.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα εμπορικά σήματα πρέπει να είναι κοινωνικά ενεργά και να μιλούν στους πελάτες στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για ενεργό λογαριασμό Instagram, βίντεο YouTube και podcasts, είτε απλά διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα τους είναι καλά ελεγμένα και υποστηρίζονται στην ηλεκτρονική κοινότητα.

Το SpearmintLOVE είναι ένας Αμερικανός retailer παιδικών και ηλεκτρονικών ειδών που ξεκίνησε από ένα δημοφιλές blogger το 2013.

Με την ξεχωριστή αισθητική και εύχρηστη σελίδα Instagram, “made in USA” και “φιλικές προς το περιβάλλον” ετικέτες, το SpearmintLOVE έχει μεγαλώσει από τότε 500K οπαδούς στην Instagram οδηγώντας ετήσια αύξηση της τάξης του 200-300%.

Επίσης το Primark έχει μεγάλη επιτυχία στο retail. Παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμεί να πουλήσει στο διαδίκτυο, η Primark έχει οπαδούς 8M στο Instagram και συνδέει τους πελάτες της με το τι είναι στο κατάστημα μέσω πρωτοποριακών καμπανιών κοινωνικών μέσων και συνεργασιών προϊόντων που δημιουργούν τα πιο αγαπημένα παιδιά των αγαπημένων.

Με τους millennials που οδηγούν στην αλλαγή των αγοραστικών προτύπων στη γονική αγορά, είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι συνειδητά δεσμεύονται με αυτούς τους πελάτες και τοποθετούνται καλά για το μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.