20 Απρ 2024
READING

Η Louis Vuitton έκανε ρεκόρ πωλήσεων και αρνείται να πουλήσει στο Amazon

2 MIN READ

Η Louis Vuitton έκανε ρεκόρ πωλήσεων και αρνείται να πουλήσει στο Amazon

Η Louis Vuitton έκανε ρεκόρ πωλήσεων και αρνείται να πουλήσει στο Amazon

Ο γαλλικός οίκος πολυτελείας LVMH είδε τον κύκλο εργασιών του να αυξάνεται κατά 15% το 2019, επιτυγχάνοντας για άλλη μια φορά ένα ρεκόρ πωλήσεων.

Ωστόσο, οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ “φρενάρισαν” τις πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο και οι αναλυτές “κρατούν την ανάσα τους” για τις συνέπειες του κοροναϊού.

Η πολυεθνική εταιρεία ολοκλήρωσε το 2019 με κύκλο εργασιών 53,7 δισ. ευρώ, λίγο περισσότερο από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν επίσης κατά 15%, αγγίζοντας τα 11,5 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% στα 7,2 δισ. ευρώ.

Τα τμήματα μόδας και δερμάτινων ειδών πήγαν ιδιαίτερα καλά, κυρίως χάρη στις Louis Vuitton και Christian Dior. Ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Arnault είπε ότι είναι περήφανος για το νέο έτος ρεκόρ.

Ωστόσο, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων επιβραδύνθηκε: η αύξηση κατά 12% οδήγησε σε πωλήσεις 15,3 δισεκατομμυρίων, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο η αύξηση ήταν 17%.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα ήταν επομένως ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίες οφείλονταν κυρίως στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Η LVMH προσβλέπει στο επόμενο έτος με «συγκρατημένη αισιοδοξία» και ο ιδιοκτήτης Bernard Arnault αναφέρει το αβέβαιο γεωπολιτικό πλαίσιο ως πρόκληση, αλλά και οι αναλυτές και επενδυτές αισθάνονται απαισιοδοξία με την απειλή του κοροναϊού στη σημαντική κινεζική αγορά.

Ο Bernard Arnault λέει ότι θα συνεχίσει να αρνείται να πουλήσει τα προϊόντα της LVMH στο Amazon. Ο διευθύνων σύμβουλος λέει ότι πλατφόρμες όπως το Amazon επιτρέπουν την πώληση πλαστών προϊόντων και συνεχίζει να λέει ότι έτσι υποστηρίζουν έμμεσα το “οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία”.

Η LVMH δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τα πολυτελή προϊόντα της μέσω του Amazon, παρά τις φήμες για το θέμα αυτό, αφού η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται να σχεδιάζει ένα ξεχωριστό τμήμα για τη μόδα πολυτελείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.