25 Απρ 2024
READING

Το Amazon θα παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Goldman Sachs

2 MIN READ

Το Amazon θα παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Goldman Sachs

Το Amazon θα παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Goldman Sachs

Το Amazon πρόκειται να αρχίσει να προσφέρει στους πελάτες του μικρά επιχειρηματικά δάνεια, καθώς κλείνει συμφωνία με την τράπεζα Goldman Sachs.

Τα μικρά και μεσαία επιχειρηματικά δάνεια θα μπορούσαν να προσφερθούν στους πελάτες του Amazon μέσω της πλατφόρμας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Αν και το Amazon λέει ότι ο δανεισμός αποτελεί ήδη μέρος των υπηρεσιών που παρέχει στους ανεξάρτητους εμπόρους στην πλατφόρμα του, η συμφωνία αυτή θα του επέτρεπε να αυξήσει κατά πολύ τις δανειοδοτικές του δυνατότητες «χωρίς κανένα σχετικό πιστωτικό κίνδυνο ρυθμιστικών υποχρεώσεων».

Η συμφωνία αυτή θα ωθήσει το Amazon περαιτέρω προς το στόχο του να γίνει πάροχος υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, χρεώνοντας online τους λιανοπωλητές για μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του cloud computing Amazon Web Services (AWS) και χρήση του δικτύου υψηλής τεχνολογίας αποθήκευσης και logistics.

Δίνει επίσης την δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες της Goldman Sachs να μετατραπεί σε εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών πιο μαζικής αγοράς.

Πιθανότητα η τράπεζα έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει τεχνολογία πριν τη συμφωνία για να μπορεί να παρέχει τα δάνεια μικρών επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας του Amazon.

Σε αντίθεση με άλλες τράπεζες, η Goldman Sachs, η οποία έχει ως στόχο να επεκτείνει τα έσοδά της μέσω νέων πηγών όπως η τραπεζική εξυπηρέτηση των καταναλωτών, στερείται φυσικών καταστημάτων όπου οι μικρές επιχειρήσεις συνήθως απευθύνονται για δάνεια.

Μια συμφωνία με το Amazon θα της παρείχε εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν όλα τα εργαλεία του Amazon για να επεκταθούν.

Το Amazon δανείζει στους πελάτες του μικρά δάνεια για σχεδόν 10 χρόνια, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που διαθέτει από αυτές τις μικρές επιχειρήσεις ώστε να αποφασίσει γρήγορα για την δανειοδότηση.

Το 2019 το Amazon είχε εκκρεμή δάνεια μικρών επιχειρήσεων ύψους 863 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.