26 Απρ 2024
READING

H H&M σχεδιάζει αλλαγές σε 5000+ καταστήματα καθώς επικεντρώνεται στο digital

2 MIN READ

H H&M σχεδιάζει αλλαγές σε 5000+ καταστήματα καθώς επικεντρώνεται στο digital

H H&M σχεδιάζει αλλαγές σε 5000+ καταστήματα καθώς επικεντρώνεται στο digital

Η H&M σχεδιάζει να αξιολογήσει το δίκτυο 5000 καταστημάτων καθώς επικεντρώνεται στην “ψηφιακή ανάπτυξη”, η νέα διοίκηση της εταιρείας στοχεύει να “ταρακουνήσει” τα πράγματα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δεύτερος μεγαλύτερος retailer μόδας ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή της ηγετικής του ομάδαw καθώς ο Στέφαν Πέρσον ανακοίνωσε την αποχωρησή του μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

Το σχέδιο είναι να ακολουθήσει η εταιρεία μια νέα κατεύθυνση, περιορίζοντας τα ανοίγματα των καταστημάτων και χρησιμοποιώντας την ήδη ουσιαστική εμπειρία της για να γίνει κέντρο διανομής για ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Ο ρόλος των καταστημάτων θα αλλάξει και το ερώτημα είναι πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα καταστήματα ακόμα καλύτερα ως διαχειριστικοί κόμβοι για παραδόσεις, pick-ups και επιστροφές.

Αυτό συμβαίνει καθώς η H&M ήδη σχεδίαζε να ανοίξει λιγότερα καταστήματα υποδηλώνοντας μια στροφή εστίασης μακριά από την παραδοσιακή λιανική της.

Η H&M θα ανοίξει 200 ​​νέα καταστήματα φέτος κλείνοντας 175 καταστήματα, κυρίως στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ, ουσιαστικά 25 νέα ανοίγματα το 2020.

Αντί να επενδύσει στην επέκταση του δικτύου του η εταιρία τώρα συγκεντρώνει κεφάλαια στην ψηφιοποίηση.

Μεταξύ άλλων, θα επενδύσει περισσότερο στην ψηφιοποίηση, μια πιο αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού – συμπεριλαμβανομένων των νέων κέντρων εφοδιαστικής και των συστημάτων εφοδιαστικής – και στην τεχνολογική υποδομή, τα προηγμένα αναλυτικά στοιχεία και την AI.

Η πρώτη γυναίκα CEO της H&M Helena Helmersson, η οποία θα διαδεχθεί τον Persson καθώς αναλαμβάνει το ρόλο του προέδρου της εταιρείας, πρόσθεσε: “Είναι ένα από τα πράγματα που θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για να κατανοήσουμε το μέλλον: πώς βλέπουμε σήμερα τα καταστήματα σε συνδυασμό με την ψηφιακή ανάπτυξη που κινείται γρηγορότερα”.

Αυτή την στιγμή η H&M επιτρέπει την παραλαβή ηλεκτρονικών παραγγελιών στα καταστήματα σε 14 χώρες και επιτρέπει την πραγματοποίηση επιστροφών από ηλεκτρονικές παραγγελίες σε 16 χώρες, αλλά σχεδιάζει να αυξήσει και τις δύο αυτές δυνατότητες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.