Το Pac Man και η Atari δημιουργούν θεματικά ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία με θέματα Atari έρχονται σύντομα σε οκτώ πόλεις σε όλη την Αμερική.

Η εταιρεία παιχνιδιών που είναι γνωστή για τα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ’70 και του ’80 επιστρέφει με μια άλλη μοναδική ιδέα.

Η μάρκα ανακοίνωσε την σύμπραξη με την εταιρεία GSD για την οικοδόμηση θεματικών ξενοδοχείων Atari στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το πρώτο σημείο που θα ανοίξει στο Φοίνιξ αργότερα φέτος.

Τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν μια εκπληκτική εμπειρία ψυχαγωγίας που θα ακολουθήσει τις τάσεις της φιλοξενίας, αλλά με έμφαση στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Σχεδιάζει ένα μοντέρνο studio esports και ένα κινηματογράφο-θέατρο, για όλη την οικογένεια , τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και τους παρευρισκόμενους σε συνέδρια.

Αν κοιτάξουμε το τοπίο των βιντεοπαιχνιδιών την περασμένη δεκαετία, έχει κυβερνηθεί από το Xbox, το PlayStation και τη Nintendo. Η Atari, αν και ένα θρυλικό όνομα, δεν έχει κάνει πολλές καινοτομίες στον χώρο των παιχνιδιών βίντεο τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η κίνηση για την ανάπτυξη ξενοδοχείων που βασίζεται σε παιχνίδια εκμεταλλεύεται το όνομά της και στοχεύει σε μια γενιά που μεγάλωσε παίζοντας κονσόλες και παιχνίδια Atari και είναι νοσταλγική για όλα τα ρετρό.

Αν κοιτάξουμε πόσο επιτυχημένα είναι τα ρετρό πράγματα σήμερα – όπως το Stranger Things – γιατί να μην επωφεληθεί και η Atari;

Πρόκειται για μια νέα ιδέα που φέρνει το Atari πίσω στις ρίζες του στην καινοτομία στον κόσμο των παιχνιδιών και θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη κίνηση.

Περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως δαπάνησαν πάνω από 152,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, αύξηση σχεδόν 10%.

Εκτός από τη στόχευση μιας παλαιότερης γενιάς, αυτή η κίνηση από την Atari δημιουργεί επίσης την επαφή με την νεότερη γενιά στο φαινόμενο esports.

Με αυτά τα ξενοδοχεία Atari που θα χτιστούν με βάση τα esports, διευκολύνει τους διοργανωτές να δημιουργήσουν νέες εκδηλώσεις και πρωταθλήματα.

Τα ξενοδοχεία Atari σκοπεύουν να ανοίξουν σε πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Ντένβερ, το Σικάγο, το Ώστιν, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Χοσέ.