26 Απρ 2024
READING

Η Unilever επενδύει στο marketing με “σκοπό”

2 MIN READ

Η Unilever επενδύει στο marketing με “σκοπό”

Η Unilever επενδύει στο marketing με “σκοπό”

Η επένδυση της Unilever στο marketing με “σκοπό” αποτελεί αξιοσημείωτη δέσμευση από έναν από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους παγκοσμίως σε μια προσέγγιση που αντλεί σημαντικό ενδιαφέρον από τη βιομηχανία.

H έρευνα της Kantar Consulting’s Purpose 2020 αναφέρει ότι οι μάρκες με σκοπό αυξάνονται δύο φορές γρηγορότερα από τις άλλες και αγγίζουν ιδιαίτερα τους millenials και την Gen Z, η δέσμευση της Unilever ενισχύει την υπόθεση ακόμη περισσότερο με την αποκάλυψη ότι τα δικά της δεδομένα δείχνουν πώς οδηγεί το purpose marketing την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Τα εμπορικά σήματα της Unilever δημιουργούν εκστρατείες που απεικονίζουν έναν πολιτιστικό σκοπό ή κοινωνική αιτία, τα οποία, όταν εκτελούνται σωστά, γίνονται δεκτά από τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν προϊόντα από μάρκες που είναι πρόθυμες να στηρίξουν “μεγάλους σκοπούς”.

Οι καταναλωτές αναμένουν ότι τα εμπορικά σήματα θα είναι κοινωνικά υπεύθυνα και το 80% των καταναλωτών δήλωσαν ότι προσμετράνε πολύ την εμπιστοσύνη που έχουν στα brands για τις αποφάσεις των αγορών τους, αλλά μόνο το 34% πιστεύουν πραγματικά τα εμπορικά σήματα από τα οποία αγοράζουν.

Η Unilever έχει καθιερωμένο ιστορικό ως φορέα εμπορικής προώθησης. Η μάρκα Dove της εταιρείας προσωπικής φροντίδας έχει επικεντρώσει το marketing της γύρω από την ιδέα της επέκτασης των ορισμών της “πραγματικής ομορφιάς” εδώ και χρόνια.

Σε μια πρόσφατη εκστρατεία αυτής της προσέγγισης , η Dove συνεργάστηκε πέρυσι με την Getty Images και το δημιουργικό δίκτυο Girlgaze για να δημιουργήσει το #ShowUs, μια βιβλιοθήκη εικόνων που περιλαμβάνει περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες γυναικών που τραβήχτηκαν από γυναίκες σε μια προσπάθεια αύξησης της ποικιλομορφίας των εικόνων ομορφιάς που είναι διαθέσιμες στους διαφημιζόμενους και στα μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, η σειρά προιόντων της Unilever Love Beauty and Planet έτρεξε μια διαφήμιση στους New York Times το Δεκέμβριο, η οποία θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί ως χάρτινο χαρτί και ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επαναχρησιμοποιούν αντικείμενα για να μειώσουν τα απόβλητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.