Οι μισοί retailers θα δαπανήσουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους για τη διαφήμιση στα social media το 2020

Η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να καλύψει το ήμισυ του συνόλου των δαπανών διαφήμισης λιανικής πώλησης το 2020.

Σύμφωνα με έρευνα το 52% των εμπόρων λιανικής πώλησης σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα για τη διαφήμιση στα social media το 2020 από ό, τι πέρυσι.

Περίπου το 50% των διαφημιζόμενων στο λιανικό εμπόριο σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού τους για διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνολικού ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ.

Οι retailers αναγνωρίζουν την αξία που δημιουργείται από τις διαφημίσεις στα social media και επικεντρώνονται στην κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν για να έχουν ακόμη περισσότερη σύνδεση και έσοδα.

Το Facebook αναμένεται να πάρει το μερίδιο των αυξημένων δαπανών μάρκετινγκ, ενώ το 96% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν το Facebook σε σχέση με το 2019, έναντι 56% που σχεδιάζουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς στο Twitter και μόλις 22% στο Instagram.

Η κατανόηση των σημερινών καταναλωτικών απαιτήσεων απαιτεί οι διαφημιστές να μιλούν ιστορίες που συνδυάζονται άψογα με το οργανικό περιεχόμενο που καταναλώνει το κοινό τους.

Η επένδυση στην οπτική αφήγηση επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να συνδέονται με τους καταναλωτές σε συναισθηματικό επίπεδο.

Η μετατόπιση των διαφημίσεων σε ιστορίες, η διαφοροποίηση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Pinterest, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ επιδόσεων και των δημιουργικών ομάδων και η επένδυση στην τεχνολογία για την κλιμάκωση της δημιουργικότητας και την αύξηση στην απόδοση των διαφημίσεων αποτελούν ιδανικές λύσεις που θα επιτρέψουν στις ομάδες να εργάζονται γρηγορότερα και ευφυέστερα.