25 Απρ 2024
READING

Estée Lauder | 4 μαθήματα από ένα iconic brand για τους καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή

3 MIN READ

Estée Lauder | 4 μαθήματα από ένα iconic brand για τους καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή

Estée Lauder | 4 μαθήματα από ένα iconic brand για τους καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή

Μια εταιρεία όπως η Estée Lauder με πλούσια ιστορία και κουλτούρα μπορεί να κατακτά την ψηφιακή εποχή με μεγάλη επιτυχία.

Τέσσερις πυλώνες υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Estée Lauder.

Η ευελιξία είναι καθοριστική καθώς οι καταναλωτές απαιτούν αλλαγές πιο γρήγορα

Η ευελιξία επιτρέπει στους οργανισμούς να περιστρέφονται γρήγορα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Στη αγορά της ομορφιάς, η ευελιξία επιτρέπει να ανταποκριθούν ταχέως στις γρήγορες μετατοπίσεις της καταναλωτικής ζήτησης και να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές μας ώστε να εμπλακούν καλύτερα με τα εμπορικά σήματα μας.

Δεδομένης της αυξανόμενης τάσης εξατομίκευσης και προσαρμογής, η Estée Lauder εκμεταλλεύεται πολλές διαφορετικές τεχνολογίες για να προσαρμόσει τις συσκευασίες της, τις εμπειρίες των καταναλωτών, τις λιανικές προσφορές και άλλα.

Για παράδειγμα, στο κατάστημα MAC Shanghai, η ομάδα χρησιμοποίησε ψηφιακό marketing για να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με τους Gen Z καταναλωτές, παρέχοντας επιπλέον εμπειρίες μέσω του WeChat και σε πραγματικό χρόνο, μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Αυτό το κατάστημα χρησιμοποιεί πρόγραμμα WeChat Mini για κρατήσεις υπηρεσιών, κρατήσεις προιόντων, αξιολογήσεις και επισκοπήσεις και πληρωμές με αυτοεξυπηρέτηση, διαθέτει οθόνες αφής που ενσωματώνουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, παρέχει διαδραστικούς πίνακες επαφής για την προβολή πληροφοριών προϊόντων, προσφορά 3D προσαρμοσμένης εκτύπωσης και δοκιμές με λειτουργίες πληρωμών.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ευέλικτη εσωτερική οργάνωση, στην οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν ευκολίες, εργαλεία και δυνατότητες για να διευκολύνουν την εύκολη συνεργασία και την ομαδικότητα για να προσφέρουν τις καλύτερες τεχνολογικές λύσεις.

Οι σχέσεις με τους μη τεχνολογικούς εταίρους είναι απαραίτητες για την ψηφιακή επιτυχία

Μία από τις πιο μοναδικές πτυχές της πληροφορικής είναι το γεγονός ότι όχι μόνο αλλάζει, αλλά ενισχύει, κάθε τμήμα μιας επιχείρησης.

Η πληροφορική παρέχει λύσεις στην επιχείρηση για να αυξήσει την παραγωγικότητα, να επιτρέψει καλύτερη συνεργασία, να ενισχύσει την εμπειρία λιανικής πώλησης για τους καταναλωτές και πολλά άλλα.

Στις εταιρείες της Estée Lauder, οι εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρο τον παγκόσμιο οργανισμό πληροφορικής, αλλά και με άλλες ομάδες σε όλες τις μάρκες και τις περιοχές είναι στενές και καθοριστικές επειδή η τεχνολογία είναι τόσο αναπόσπαστη σε κάθε μέρος της επιχείρησής μας.

Προέβλεψε την αλλαγή, εστίασε και καθόρισε την στρατηγική

Η εταιρεία γρήγορα προέβλεψε τις αλλαγές που θα συνέβαιναν στις ανάγκες των καταναλωτών και ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες.

Στην συνέχεια εστίασε πως αυτές οι αλλαγές θα είχαν επίδραση στην επιχείρηση και ήταν σχετικό εύκολο να καθορίσει την στρατηγική για τον ψηφιακό μετασηματισμό.

Σημαντικό μέρος της επιτυχίας αποτέλεσε η σωστή κατανόηση και αντίληψη των καταναλωτικών συμπεριφορών.

Ειδικά για μια τόσο μεγάλη και παραδοσιακή εταιρεία η αλλαγή δεν ήταν εύκολη αλλά επειδή υπήρξε αποφασιστικότητα μέσα στον οργανισμό αυτό συνέβη ομαλά.

Επένδυσε χρόνο να αναπτύξει εργαζόμενους “ευθυγραμμισμένους” με ψηφιακούς στόχους

Η ανάπτυξη των υπαλλήλων, η πρόσληψη κορυφαίων νέων ταλέντων, η καθιέρωση ψηφιακών διεργασιών και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες ήταν θεμελιώδους σημασίας για να μεγιστοποιήσει πλήρως το δυναμικό της ομάδας της.

Η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων ήταν η 1η προτεραιότητα για την αλλαγή.Πολύ εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν εάν πιστέψουν στην αλλαγή και στα οφέλη που έχουν από αυτήν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.