26 Απρ 2024
READING

Το Netflix έχασε έδαφος από το Disney+ στις Η.Π.Α.

2 MIN READ

Το Netflix έχασε έδαφος από το Disney+ στις Η.Π.Α.

Το Netflix έχασε έδαφος από το Disney+ στις Η.Π.Α.

Το Netflix ανακοίνωσε τα αποτελεσματά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και ανέφερε την προσθήκη 420.000 νέων συνδρομητών στις Η.Π.Α. κατά την περίοδο.

Η εταιρεία ανέμενε ότι θα κερδίσει 600.000 νέους συνδρομητές για την περίοδο. Το έλλειμμα των 180.000 συνδρομητών ίσως σχετίζεται με την έντονη εκκίνηση που έκανε το Disney +, με 10 εκατομμύρια συνδρομητές να έχουν εγγραφεί τις πρώτες 24 ώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, παραδέχτηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι το Disney + έχει “μεγάλο” περιεχόμενο και είπε ότι η ισχυρή σύνθεση της αντίπαλης πλατφόρμας “αφαιρεί λίγο από εμάς.”

Ενώ το Netflix συχνά υπολείπεται των εκτιμήσεών του η Netflix δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του παρελθόντος τριμήνου επηρεάστηκε από τις επτά εβδομάδες που το Disney + ξεκίνησε και λειτουργούσε κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Στις ΗΠΑ το Netflix έχει 61 εκατομμύρια συνδρομητές και αναμένει ότι το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να φτάσει τα 90 εκατομμύρια.


Το Netflix πρόσθεσε 8,4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές παγκοσμίως από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο και έκανε ρεκόρ στον αριθμό των συνδρομητών που συγκέντρωσε στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη κατά την ίδια περίοδο.

Σε τριμηνιαία βάση το Netflix είδε την παγκόσμια λίστα των συνδρομητών της να αυξάνεται κατά 5,5% φθάνοντας το σύνολο στα 167,1 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Hastings δεν αναμένει ότι το Disney + θα επηρεάσει αρνητικά το Netflix μακροπρόθεσμα.

Για το τρέχον τρίμηνο, το Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 7 εκατομμύρια νέους συνδρομητές παγκοσμίως έναντι των 9,6 εκατομμυρίων που πρόσθεσε κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.