Το Netflix και το μοντέλο product licensing

Το Stranger Things της Netflix συνεργάζεται με την Schwinn για να δημιουργήσουν το ποδήλατο του Lucas Sinclair που είχε στην σειρά.

Το Schwinn Predator της εποχής του 80s με μία ταχύτητα, διαθέτει ένα σχέδιο 24 “με πολλές λεπτομέρειες, όπως αυτοκόλλητες ετικέτες, το φακό Lucas και τη θήκη μεταφοράς.

Προωθώντας το branding του Stranger Things το πακέτο retro Schwinn με γραφικά εμπνευσμένα από την εμφάνιση έχει πάρα πολλούς fans.

Σειρές με μεγάλη επιτυχία όπως το Stranger Things έχουν εμπορική επέκταση δίνοντας άδεια για την δημιουργία προιόντων σε συνεργασίες με διάφορα brands.

Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ρούχα με Stranger Things branding που έχει η Pull Bear όπως και η Primark.

Το σκηνικό της δεκαετίας του 1980 στην σειρά έδωσε στις μάρκες άφθονες ευκαιρίες να δημιουργήσουν μοναδικά νοσταλγικά προϊόντα που ταιριάζουν με τον κόσμο εκείνης της εποχής.

Η Coca-Cola λανσάρισε μια περιορισμένη έκδοση “New Coke” για να συμπέσει με την ιστορία της εκπομπής.

Η Baskin-Robbins μετέτρεψε μερικά από τα καταστήματά της για να μοιάζουν με το κατάστημα παγωτού που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τελευταία σεζόν, και αυτά είναι μόνο μερικές από τις συμφωνίες συνεργασίας που η Netflix ανέπτυξε για το “Stranger Things”.

Όλες αυτές οι εταιρικές συνεργασίες με επώνυμα προϊόντα απεικονίζουν το μοναδικό μοντέλο της Netflix όταν πρόκειται για την έκδοση αδειών από το περιεχόμενο που δημιουργεί.

Από τα ποδήλατα μέχρι την coca-cola, η εταιρεία streaming στοιχηματίζει στη δημιουργική αδειοδότηση που ταιριάζει στην αφήγηση των σειρών της, δίνοντας παράλληλα σε άλλες μάρκες μια ώθηση με τη δωρεάν διαφήμιση.