23 Απρ 2024
READING

Νέο concept Starbucks Pickup

3 MIN READ

Νέο concept Starbucks Pickup

Νέο concept Starbucks Pickup

Τον περασμένο Νοέμβριο, τα Starbucks παρουσίασαν ένα νέο τύπο καταστήματος στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ονομάζεται Starbucks Pickup, εξυπηρετεί μόνο τους πελάτες που πραγματοποιούν παραγγελίες μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Τώρα τα Starbucks κατευθύνονται προς τον Καναδά. Ο γίγαντας του καφέ θα ανοίξει ένα κατάστημα Starbucks Pickup στο Τορόντο τον επόμενο μήνα.

Θα βρίσκεται στο εμπορικό δρόμο στο 25 King Street West, στην πολυσύχναστη οικονομική περιοχή λίγα τετράγωνα από το Union Station.

Αυτό είναι το δεύτερο κατάστημα Starbucks Pickup που ανοίγει στη Βόρεια Αμερική. Το πρώτο είναι κοντά στο σταθμό Penn της Νέας Υόρκης.

Και τα δύο καταστήματα διαμορφώνονται κάτω από από το concept που ονομάζεται Starbucks Now, το οποίο η εταιρεία δοκίμασε στο Πεκίνο τον περασμένο Ιούλιο.

Τα Starbucks είπαν ότι θα ανοίξουν Starbucks Now σε περισσότερες πόλεις της Κίνας φέτος και μοιάζει να έχουν παρόμοιο σχέδιο για τη Βόρεια Αμερική.

Όπως και στη Νέα Υόρκη, το κατάστημα του Toronto λειτουργεί με μια απλή προσέγγιση.

Οι χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή για Starbucks στο κινητό τους και επιλέγουν το συγκεκριμένο κατάστημα ως το σημείο παραλαβής τους.

Τοποθετούν την παραγγελία τους και στη συνέχεια πηγαίνουν στο κατάστημα για να την πάρουν. Η παραγγελία τους θα βρίσκεται έτοιμη και θα τους περιμένει να την παραλάβουν.

Δεν υπάρχει καθιστικό και τα ροφήματα δεν μπορούν να παραγγελθούν στο κατάστημα, αν και οι baristas μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις εάν μια παραγγελία ποτών είναι εσφαλμένη.

Τα Starbucks είναι μια ακόμη εταιρεία που χρησιμοποιούν τον Καναδά ως “δοκιμαστικό έδαφος”.

Πιο συγκεκριμένα, η McDonald’s χρησιμοποιεί καταστήματα στο νοτιοδυτικό Οντάριο για να δοκιμάσει την προσπάθειά της σε ένα “φυτικό” burger.

Στον Καναδά, τα Starbucks αντιμετωπίζουν έναν σκληρό ανταγωνισμό από το πιο γνωστό σήμα καφέ Tim Horton’s.

Ωστόσο, και στις Η.Π.Α., τα Starbucks αντιμετωπίζουν επίσης μια “μάχη” για τους καλούς πελάτες με το Dunkin γνωστό στο παρελθόν ως Dunkin Donuts.

Σε μια νέα έρευνα η οποία παρακολουθεί το retail βρέθηκε ότι η Dunkin έχει προβάδισμα μεταξύ των πελατών που κερδίζουν $ 75.000 έως $ 99.000 το χρόνο.

Τα Starbucks τα πάνε καλύτερα μεταξύ των πελατών που κερδίζουν πάνω από $100.000.

Τα νούμερα τείνουν να διευρύνουνονται σε συγκεκριμένες πόλεις. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη, το 29,2% των πελατών των Starbucks κερδίζει πάνω από $ 100,000 το χρόνο έναντι 21,8% για τους πελάτες της Dunkin.

Τα Starbucks γνωρίζουν καλά τις πόλεις και τις περιοχές όπου προπορεύεται το Dunkin και αυτό εξηγεί γιατί εστιάζει τις προσπάθειες marketing σε εκείνες τις περιοχές.

Αυτό είναι το αληθινό σημάδι ενός εμπορικού σήματος που έχει σχεδιάσει τη στρατηγική του προσέγγιση για να “φτάσει” το κοινό-στόχο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.