Το 56% των Βρετανών αγόρασαν online υπό την επήρεια αλκοόλ το 2019

Οι πωλήσεις υπό την επήρεια αλκοόλ έφτασαν τα 29 δισεκατομμυρία λίρες στην Αγγλία το 2019, καθώς περισσότεροι από τους μισούς Βρεττανούς παραδέχονται ότι ψωνίζουν υπό την επήρεια.

Πενήντα έξι τοις εκατό των Βρετανών είπαν ότι είχαν ψωνίσει online πέρυσι, με το ένα τρίτο περίπου των αγοραστών να αγοράζουν ενδύματα, αξεσουάρ και παπούτσια.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ψωνίσουν υπό την επήρεια αλκοόλ από τις γυναίκες -58% έναντι 53%- ενώ δαπανούν κατά μέσο όρο 206 λίρες περισσότερες από τις γυναίκες.

Οι Λονδρέζοι ήταν οι χειρότεροι, με το 67% των κατοίκων να κάνουν “μεθυσμένα” ψώνια, ακολουθούμενοι από το 64% στη Βορειοανατολική Αγγλία και το 63% στην Ουαλία.

Η έρευνα έχει επισημάνει ότι πολλοί Βρετανοί ξοδεύουν χρήματα ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ που δεν θα ξόδευαν όταν είναι νηφάλιοι.

Αυτές οι αγορές τις περισσότερες φορές είναι μικρά ποσά, αλλά κατά τη διάρκεια ενός έτους το σύνολο είναι σημαντικό ποσό.

Παρόλο που οι αγοραστές gen Z ήταν πιο πιθανό να ψωνίσουν μετά από κατανάλωση αλκοόλ (81%), δαπάνησαν κατά 205,21 λίρες λιγότερα από τους αγοραστές μεγαλύτερης ηλικίας.