28 Απρ 2024
READING

Η Walmart θα προσθέσει πολύ περισσότερα αυτόνομα ρομπότ στα καταστήματά της

2 MIN READ

Η Walmart θα προσθέσει πολύ περισσότερα αυτόνομα ρομπότ στα καταστήματά της

Η Walmart θα προσθέσει πολύ περισσότερα αυτόνομα ρομπότ στα καταστήματά της

Η Walmart αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των αυτόνομων ρομπότ στα καταστήματά της καθώς επεκτείνει τη συνεργασία της με την Bossa Nova Robotics.

Τα ρομπότ ανίχνευσης ραφιών της Bossa Nova στέκονται σε ύψος 1,80 μέτρα και κατευθύνονται αυτόματα στα καταστήματα σκανάρνοντας τις τιμές, ελέγχοντας τα αποθέματα και εντοπίζοντας αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε λάθος θέση ή σε εσφαλμένες τιμές.

Το 2017 η Walmart εισήγαγε 50 από αυτά τα bots στα καταστήματά της σε δοκιμαστική φάση, αυξάνοντας σημαντικά τον Απρίλιο του περασμένου έτους σε 350 παράλληλα με την εισαγωγή χιλιάδων άλλων μοντέλων.

Τώρα, ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής πώλησης των ΗΠΑ προσθέτει επιπλέον 650 ρομπότ φτάνοντας τα bots της Bossa Nova στα 1000 σε καταστήματα μέχρι το καλοκαίρι.

Πέρυσι, η Walmart εισήγαγε επίσης 1500 καθαριστές δαπέδων, 900 πύργους παραλαβής και 1200 γρήγορους φορτωτές.

Τον Ιούνιο η Washington Post ανέφερε ότι παρόλο που πολλοί υπάλληλοι της Walmart βρήκαν χρήσιμα τα ρομπότ, ένας αυξανόμενος αριθμός παραπονιόταν για μονότονα εργασιακά περιβάλλοντα λόγω της εισαγωγής τους.

Το ρομπότ σάρωσης της Bossa Nova επισημάνθηκε επίσης στην έκθεση ως “σιωπηλό” , καθιστώντας το προσωπικό ανήσυχο.

Ο λιανοπωλητής υπεράσπισε την απόφασή του να ενισχύσει την αυτοματοποίηση, δηλώνοντας ότι “η αντίδραση που λαμβάνουμε από τους συνεργάτες και τους πελάτες είναι θετική” και ότι επέτρεψαν στο προσωπικό να απομακρυνθεί από τα “εξαιρετικά βαρετά και επαναλαμβανόμενα” καθήκοντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.