16 Απρ 2024
READING

Χρειάζεται η IKEA χώρους στάθμευσης;

2 MIN READ

Χρειάζεται η IKEA χώρους στάθμευσης;

Χρειάζεται η IKEA χώρους στάθμευσης;

Η ΙΚΕΑ πραγματοποιεί πολλούς πειραματισμούς στο concept του καταστήματος που γνωρίζουμε, ένα μεγάλο κατάστημα big box, και δοκιμάζει νέα formats για να κάνει την εμπειρία αγορών επίπλων της να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του σημερινού κατοίκου της πόλης.

Τώρα η αλυσίδα ανοίγει ένα κατάστημα που στοιχηματίζει στην εξυπηρέτηση πεζών, ποδηλατών και μετακινούμενων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς το κατάστημα δεν θα έχει χώρο στάθμευσης.

Το κατάστημα στη Βιέννη της Αυστρίας, το οποίο συνδέεται άμεσα με το σταθμό του μετρό της πόλης, υπόσχεται ότι όλα τα μεγάλα προϊόντα που είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν οι πελάτες μόνοι τους θα παραδίδονται στο σπίτι μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο, το κατάστημα θα είναι μεγάλο, αποτελούμενο από διάφορους ορόφους και με πλήρη εμφάνιση ολόκληρης της σειράς IKEA.

Υπάρχουν μερικά επιπλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, καθώς και πράσινο σε όλες τις επιφάνειες πρόσοψης και μια δημόσια βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Το άνοιγμα αυτού του καταστήματος χωρίς χώρους στάθμευσης έρχεται δύο χρόνια μετά την εφαρμογή της αστικής στρατηγικής της IKEA, η οποία έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή καταστημάτων μικρότερων και προσανατολισμένων προς τη ζωή σε πόλεις με μεγαλύτερη εστίαση στις υπηρεσίες παράδοσης και συναφείς υπηρεσίες.

Τα “πράσινα” στοιχεία του σχεδιασμού του καταστήματος, μαζί με μια εγκατάσταση που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ψωνίζουν χωρίς αυτοκίνητο, είναι επίσης σύμφωνες με τη νέα περιβαλλοντική στάση της αλυσίδας.

Η ΙΚΕΑ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα που θα αλλάξει κάθε πτυχή της επιχείρησής του, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζει τα προϊόντα του. Η αλυσίδα σκοπεύει να είναι “climate positive” έως το έτος 2030.

Αστικά καταστήματα που εξαρτώνται από την παράδοση στο σπίτι έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε δημοτικότητα και σε άλλες εταιρείες λιανικής επίσης.

Η Nordstrom, για παράδειγμα, ξεκίνησε το concept της Nordstrom Local το 2017. Ο εκθεσιακός χώρος δεν έχει προιόντα για άμεση αγορά. Η αλυσίδα έχει από τότε αυξήσει το αποτύπωμα της ιδέας, προσθέτοντας περισσότερα νέα καταστήματα στο Μανχάταν πέρυσι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.