25 Απρ 2024
READING

Η Asda θα ανοίξει το πρώτο της “Κατάστημα Βιώσιμης Ανάπτυξης”

2 MIN READ

Η Asda θα ανοίξει το πρώτο της “Κατάστημα Βιώσιμης Ανάπτυξης”

Η Asda θα ανοίξει το πρώτο της “Κατάστημα Βιώσιμης Ανάπτυξης”

Η βρετανική εταιρεία λιανικής Asda ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει το πρώτο “Κατάστημα Βιώσιμης Ανάπτυξης” στην Αγγλία τον Μάιο.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο έμπορος λιανικής επιδιώκει να μειώσει τη χρήση πλαστικών και να ενθαρρύνει τους πελάτες να ξαναχρησιμοποιούν δοχεία και να τα ξαναγεμίζουν.

Το κατάστημα θα ζητάει από τους πελάτες να φέρουν τα δοχεία τους και να τα γεμίσουν ξανά με προϊόντα όπως καφέ ιδιωτικής ετικέτας, ρύζι και ζυμαρικά.

Έχει επίσης συνεργαστεί με εμπορικά σήματα όπως Kellogg’s και Unilever για να εισαγάγει τα σημεία αναπλήρωσης για Coco Pops, Rice Krispies και PG Tips tea.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Asda, Roger Burnley, δήλωσε: “Βρισκόμαστε σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να αφαιρέσουμε η να μειώσουμε το μέγεθος του πλαστικού στην επιχείρησή μας – και να βρούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επαναχρησιμοποιήσουν και να ξαναγεμίσουν τα προϊόντα μας”.

“Είναι ένα ταξίδι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μόνοι και γι ‘αυτό οι προμηθευτές καινοτομούν μαζί μας και χαίρομαι που εταιρείες όπως η Kellogg και η Unilever έχουν προσυπογράψει στη δοκιμή νέων ιδεών και προσεγγίσεων για την αειφορία στο κατάστημα μας.”

Η Asda θα εισαγάγει μια σειρά από νέες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας μηχανής αυτόματης ανανέωσης για πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια, ανακύκλωσης κρεμαστρών και μια κάδους συλλογής για μικρά πλαστικά παιχνίδια.

Το πιλοτικό έργο θα διαρκέσει τρεις μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο έμπορος λιανικής θα λάβει ανατροφοδότηση από τους πελάτες για να αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία της πρωτοβουλίας.

«Δοκιμές και μάθηση»

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες η Asda θα δοκιμάσει και θα μάθει από τους πελάτες ώστε να κατανοήσει πώς μπορεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις διατηρώντας παράλληλα καλή εξυπηρέτηση και την ποιότητα που απαιτούν οι πελάτες.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι να δει πώς μπορεί να μειώσει και να αφαιρέσει το πλαστικό.

Η ιδέα του καταστήματος αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων της Asda να μειώσει την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιείται στις δραστηριότητές της.

Από το 2018, ο έμπορος λιανικής πώλησης έχει αφαιρέσει 8.000 τόνους πλαστικού από τη συσκευασία του και έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει το ένα τρίτο της πλαστικής συσκευασίας του από ανακυκλωμένες πηγές μέχρι το τέλος του 2020.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.