26 Απρ 2024
READING

Η Adidas επιτυγχάνει σημαντικό ορόσημο βιωσιμότητας το 2020

2 MIN READ

Η Adidas επιτυγχάνει σημαντικό ορόσημο βιωσιμότητας το 2020

Η Adidas επιτυγχάνει σημαντικό ορόσημο βιωσιμότητας το 2020

Η Adidas έχει φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο βιωσιμότητας, καθώς ανακοινώνει ότι το ποσοστό ανακυκλωμένου πολυεστέρα σε όλα τα προϊόντα της θα «ξεπεράσει το 50% για πρώτη φορά» το 2020.

Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών αποκάλυψε ότι περισσότερο από το ήμισυ του πολυεστέρα που χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη που παράγονται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων των ενδυμάτων, των παπουτσιών και των αθλητικών ειδών θα ανακυκλωθούν.

Αυτό ήρθε εν μέσω ανακοινώσεων πολυάριθμων φιλόδοξων υποσχέσεων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του “μόνο ανακυκλωμένου πολυεστέρα” σε ολόκληρη τη σειρά μέχρι το 2024.

Επιπλέον, η Adidas δήλωσε ότι σχεδιάζει να παράγει 15 με 20 εκατομμύρια ζευγάρια υποδημάτων από πλαστικά που συλλέγονται από παραλίες σε όλο τον κόσμο φέτος, αυξάνοντας από τα 11 εκατομμύρια ζευγάρια που παρήγαγε το 2019.

“Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού σε προϊόντα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να αποφύγει τα πλαστικά απόβλητα και να σταματήσει τη ρύπανση των ωκεανών στον κόσμο”, δήλωσε η Adidas.

“Το φάσμα κυμαίνεται από τη χρήση όλο και πιο αειφόρων υλικών, την πρόληψη παραγωγής αποβλήτων και νέων τύπων προγραμμάτων επιστροφής των χρησιμοποιημένων προϊόντων με στόχο την προστασία του κλίματος”.

Παράλληλα με την εισαγωγή πιο βιώσιμων υλικών, η Adidas σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει το πλήρως ανακυκλώσιμο παπούτσι Futurecraft Loop το 2021 και να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την ίδια και τους προμηθευτές της κατά 30% μέχρι το 2030.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Adidas γιόρτασε δύο δεκαετίες στους Δείκτες Αειφορίας της Dow Jones, κατακτώντας την καλύτερη θέση στον κλάδο της για περιβαλλοντική πολιτική και συστήματα διαχείρισης, λειτουργική οικολογική αποδοτικότητα και κοινωνική συμβολή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.