25 Απρ 2024
READING

Η Amazon συνεχίζει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη με το άνοιγμα της ολλανδικής αγοράς

3 MIN READ

Η Amazon συνεχίζει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη με το άνοιγμα της ολλανδικής αγοράς

Η Amazon συνεχίζει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη με το άνοιγμα της ολλανδικής αγοράς

Η Amazon Europe επεκτείνει τις ολλανδικές της δραστηριότητες με την έναρξη ενός γενικού εμπορίου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου λειτουργεί από το 2014 έναν ιστότοπο .nl, ο οποίος περιορίζεται στα βιβλία που πωλούνται και αποστέλλονται από την ίδια την Amazon.

Τώρα, η Amazon θα επεκταθεί σε μια αγορά ανοικτή σε ανεξάρτητους ολλανδούς και διεθνείς εμπόρους, που επιθυμούν να πουλήσουν στη χώρα και να διανείμουν μέσω του κέντρου διακίνησης και αναπλήρωσης της Χάγης.

Η πλατφόρμα είναι ανοικτή σε πωλητές μέσω υπηρεσιών.amazon.nl.

Προς το παρόν, οι χρήστες του Amazon στη χώρα μπορούν να ψωνίσουν μέσω μιας ολλανδικής γλώσσας στη γερμανική ιστοσελίδα.

Μπορούν επίσης να ψωνίσουν μέσω οποιασδήποτε από τις άλλες διεθνείς πλατφόρμες της εταιρείας, αν και τα online φόρουμ τα τελευταία έξι χρόνια φιλοξενούν πολλά παράπονα ότι η μεταφορά και παράδοση από τα ξένα κέντρα εξυπηρέτησης τείνει να είναι αργή και αναξιόπιστη.

Η παρουσία του Amazon στη χώρα χρονολογείται από το 2013, όταν άνοιξε ένα αναπτυξιακό κέντρο της Amazon Web Services (AWS) στη Χάγη.

Ακολούθησε το ξεκίνημα του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου το 2014 και ενός γραφείου AWS το 2015.

Η ολλανδική έκδοση της γερμανικής ιστοσελίδας εισήχθη το 2016 και το 2017, οι χρήστες στις Κάτω Χώρες μπόρεσαν να εγγραφούν για την ιδιότητα του μέλους της Prime- το πρόγραμμα πιστότητας και συνδρομής του Amazon μέσω του amazon.de.

Στις Κάτω Χώρες, η τεχνολογική εταιρεία του Seattle θα αντιμετωπίσει τον άμεσο ανταγωνισμό από τους τοπικούς παίκτες Bol.com και Coolblue, οι οποίοι έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 2,3 δισ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η κίνηση δείχνει ότι η Amazon συνεχίζει με την ευρωπαϊκή επέκτασή της όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες των μεμονωμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΕ γενικά να εφαρμόσουν έναν φόρο επί των πωλήσεων, ο οποίος θα εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των online αγορών και των φυσικών αλυσίδων λιανικής.

Πέρυσι, η Γαλλία εισήγαγε μια ψηφιακή εισφορά για τις online πωλήσεις, καθώς και για υπηρεσίες από “διαφημιστικά έσοδα, ιστότοπους και μεταπώληση ιδιωτικών δεδομένων”.

Το 2018, η Γερμανία εισήγαγε ένα σύνολο φορολογικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ και για να καταστήσει τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία υποχρεωμένες να καταβάλλουν ΦΠΑ για εμπορεύματα που πωλούνται στη χώρα.

Αυτό που έχουν κοινό η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι πολύ ανεπτυγμένες λιανικές αγορές τους, τις οποίες οι χώρες επιδιώκουν να διατηρήσουν.

Ωστόσο, η ίδια βούληση δεν υπάρχει σε ολόκληρη την ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξη παρόμοιας νομοθεσίας σε ολόκληρη την Ένωση πιθανόν να σταματήσει μέχρι το 2020 – όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει εγκαταλείψει την Ένωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.