Το 1988 ο Γιάννης Κουρούδης δημιούργησε την Kouroudis Design. Το 2002, η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε k2design μετά την προσθήκη νέων μελών και την επέκταση του έργου και των υπηρεσιών τους.
Σήμερα το k2design αποτελείται από μια ομάδα δώδεκα μελών και μια σειρά από εξωτερικούς συνεργάτες, προσφέροντας μοναδικές και εξαιρετικά δημιουργικές λύσεις στις επικοινωνιακές ανάγκες των πελατών της.
Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες branding και σχεδιασμού, μελέτη και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνία προϊόντων μέσω συμβατικών και ψηφιακών μέσων.
Επιδιώκει να εκφράσει οποιοδήποτε μήνυμα με έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο, με περιεχόμενο και υψηλά αισθητικά πρότυπα.
Η K2design είναι μία από τις πιο βραβευμένες ελληνικές γραφιστικές εταιρίες. Έχει λάβει πολλά βραβεία, βραβεία, επαίνους και δημοσιεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Μιλήσαμε με τον εξαιρετικό Γιάννη Κουρούδη για την δημιουργικότητα και το design.
Πως βλέπεις το graphic design στην Ελλάδα;
Παρ’ όλη την κρίση που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, πιστεύω, πως το graphic design στην Ελλάδα είναι από τα λίγα πράγματα που τα πήγε και τα πάει πολύ καλά. Νέες ομάδες (κι όχι μόνο) σχεδιαστών έχουν καταφέρει να κάνουν υπέροχες δουλειές. Συσκευασίες προϊόντων, έντυπα, αφίσες, site κπλ, που πραγματικά απογείωσαν το brand που είχαν κληθεί να αναδείξουν.
Πόσο εύκολη είναι η σύλληψη μιας ιδέας;
Όταν έχουμε ένα σωστό και ολοκληρωμένο brief από τον πελάτη, κι απ’ τη μεριά του σχεδιαστή υπάρχει γνώση, πειθαρχία, κέφι και “λίγο” ταλέντο, δεν είναι και τόσο δύσκολο να έχει μια όμορφη και δυνατή ιδέα.
Τι χρειάζεται για να υπάρξει μεγαλύτερη δημιουργικότητα στην Ελλάδα;
Ανάπτυξη και ηρεμία στον τόπο, λιγότεροι φόροι και γραφειοκρατία. Για τη δημιουργικότητα όπως και να το κάνουμε χρειάζονται χρήματα για να έχεις τον χρόνο να μπορείς να πειραματιστείς, να ψάξεις, να μελετήσεις, να σχεδιάσεις. Χρήματα επίσης ώστε να μπορούν να επιχειρούν οι άνθρωποι.
Υπάρχει κάποιος τομέας της δουλειά που εστιάζεις περισσότερο;
Σαν γραφείο μας δύο είναι οι τομείς που εστιάζουμε περισσότερο. Η συσκευασία και ο σχεδιασμός επικοινωνίας πολιτιστικών γεγονότων. Είναι η συνταγή της ισορροπίας (μας) ανάμεσα στην αγορά και την τέχνη.
Τι θα έλεγες σε ένα νέο γραφίστα;
Να αγαπάει, να είναι δοσμένος σ’ αυτό που κάνει, να μελετάει ασταμάτητα με κάθε τρόπο και να είναι πειθαρχημένος στο ζητούμενο.
Δύσκολοι πελάτες η δύσκολες δουλειές;
Δύσκολοι πελάτες μόνο! Όταν είσαι επαγγελματίας όσο δύσκολη κι αν φαίνεται μια δουλειά πάντα υπάρχουν λύσεις. Δεν θα μας ζητήσει κανείς να ανακαλύψουμε τον τροχό (ελπίζω).
Τι θα πρότεινες στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα;
Πρώτα από όλα το προϊόν που φτιάχνουν, (ότι κι αν είναι αυτό), να είναι Άριστο. Όταν υπάρξει αυτό, για την εικόνα τους να επιλέξουν σοβαρούς συνεργάτες κι όχι “καλλιτέχνες” ή κάποιο ανιψάκι τους που ξέρει από κομπιούτερ! Να τολμούν, να ακούν, να οραματίζονται. Πρέπει επίσης να ξέρουν πως για το προϊόν ή την υπηρεσία τους, η εικόνα και γενικότερα το design, είναι η αμέσως επόμενη σοβαρότερη επένδυση μετά το ίδιο τους το προϊόν.
Μπορεί να “εξαχθεί” το ελληνικό design;Είναι ήδη εξαγώγιμο και μάλιστα με πάρα πολλές παγκόσμιες διακρίσεις.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.