27 Απρ 2024
READING

Η Ocado σχεδιάζει να παραδίδει τρόφιμα μέσω αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ

1 MIN READ

Η Ocado σχεδιάζει να παραδίδει τρόφιμα μέσω αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ

Η Ocado σχεδιάζει να παραδίδει τρόφιμα μέσω αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ

Η Ocado θα μπορεί σύντομα να παραδίδει τρόφιμα μέσω αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ που θα μεταφέρουν την παραγγελία στην πόρτα του πελάτη.

Ο Tim Steiner, διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού retailer, δήλωσε ότι η Ocado εργάζεται για την ανάπτυξη “τεχνολογιών όπως η οδήγηση χωρίς οδηγούς”.

Πρόσθεσε ότι το μέλλον της εταιρίας εξαρτάται τώρα από την “πολύ μεγάλη τεχνολογία της έρευνας και ανάπτυξης και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για τους πελάτες μας”.

Αυτό είναι το τελευταίο “σημάδι” ότι η Ocado απομακρύνεται από τις δικές της λιανικές συναλλαγές και κατευθύνεται προς το να γίνει τεχνολογικός πάροχος και προμηθευτής της λιανικής βιομηχανίας.

Η εκτίμηση είναι ότι η Ocado αναμένεται να καταστεί η πιο πολύτιμη εταιρεία τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Competition and Markets Authority (CMA) αποφάσισε να την αποχαρακτηρίσει ως έμπορο λιανικής τον Αύγουστο, μετά την κοινοπραξία της με την Marks & Spencer.

Η Ocado έχει συνεργασίες με εννέα αλυσίδες super market σε όλο τον κοσμο στις οποίες παρέχει την αυτοματοποιημένη τεχνολογία της έναντι αμοιβής.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό το τμήμα της επιχείρησης θα μπορούσε σύντομα να ανέλθει σε 4 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ ο Steiner πρόσθεσε ότι ” αυτό το τμήμα της επιχείρησης θα συνεχίσει να αυξάνεται”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.