27 Απρ 2024
READING

Η H&M λανσάρει “έξυπνους” κάδους ανακύκλωσης για να συλλέγει τα παλιά ρούχα

2 MIN READ

Η H&M λανσάρει “έξυπνους” κάδους ανακύκλωσης για να συλλέγει τα παλιά ρούχα

Η H&M λανσάρει “έξυπνους” κάδους ανακύκλωσης για να συλλέγει τα παλιά ρούχα

Η H&M είναι έτοιμη να εγκαταστήσει κάδους ανακύκλωσης στα καταστήματά της σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει περισσότερους αγοραστές να χρησιμοποιήσουν την πρωτοβουλία της και να δώσουν τα παλιά ρούχα τους.

Έχει εγκαταστήσει δύο αυτοματοποιημένους “έξυπνους” κάδους στο flagship κατάστημα της στη Νέα Υόρκη, με ενσωματωμένη ζυγαριά και ψηφιακή οθόνη.

Καθώς οι αγοραστές τοποθετούν την τσάντα τους στον κάδο, τα ρούχα τους ζυγίζονται και παρουσιάζεται σε πραγματικό χρόνο η ποσότητα μαζί με έναν κωδικός QR.

Αυτός ο κωδικός μπορεί στη συνέχεια να σαρωθεί από τους πελάτες για να πάρουν έκπτωση 15% στο κατάστημα ή στο διαδίκτυο, καθώς και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις άλλες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας.

Η H&M ξεκίνησε το πρόγραμμα Garment Collecting το 2013 σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως, ζητώντας από τους πελάτες της να δωρίσουν “ανεπιθύμητα ρούχα από οποιοδήποτε εμπορικό σήμα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε από τα καταστήματά κάθε μέρα του έτους”.

Οι πελάτες παίρνουν δωροεπιταγή 5 δολάρια στην επόμενη αγορά πάνω από 25 δολάρια.

Όλα τα δωρεάν ρούχα είτε ανακυκλώνονται, είτε επαναχρησιμοποιούνται και για κάθε 25 κιλά ρούχα η H&M φυτεύει ένα δέντρο μέσω του συνεργάτη της One Tree Planted.

Οι νέοι έξυπνοι κάδοι θα τεθούν σε λειτουργία σε οκτώ καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με σκοπό την επέκταση της πρωτοβουλίας σε διεθνές επίπεδο μέχρι το 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.