26 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo λανσάρει το Pepsi Cafe, ένα καφέ-cola

2 MIN READ

Η PepsiCo λανσάρει το Pepsi Cafe, ένα καφέ-cola

Η PepsiCo λανσάρει το Pepsi Cafe, ένα καφέ-cola

Φαίνεται ότι η PepsiCo θα ήθελε να νικήσει την ανταγωνιστική Coca-Cola στην αγορά με ένα ποτό καφέ-cola.

Τα κουτιά της Pepsi Cafe θα φτάσουν στα καταστήματα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά θα είναι διαθέσιμα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η έκδοση της Coke, Coke Plus Coffee, είναι διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές, αλλά η εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα δεν ανακοίνωσε ακόμη το λανσάρισμα στην Αμερική παρά την συζήτηση που υπάρχει όλους αυτους τους μήνες .

“Θέλουμε να είμαστε πρώτοι στην αγορά και να το ξεκινήσουμε με τον σωστό τρόπο”, δήλωσε η Pepsi.

Το Pepsi Cafe θα έρθει σε δύο γεύσεις: natural και βανίλια. Το ρόφημα cola που περιέχει καφέ έχει περίπου διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από την κανονική Pepsi.

Η επανεισαγωγή των ποτών καφέ-cola έρχεται καθώς η κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών στις Η.Π.Α. συνεχίζει να μειώνεται κάθε χρόνο.

Όμως, η Pepsi και η Coke στοιχηματίζουν ότι οι καταναλωτές θα ήθελαν ένα απογευματινό pick-me-up που συνδυάζει τη γεύση και το ανθρακούχο αναψυκτικό με τις γεύσεις του καφέ.

Οι δύο γίγαντες ποτών έχουν δοκιμάσει και παλαιότερα το ποτό καφέ-cola. Η Pepsi εισήγαγε το “βραχύβιο” Pepsi Kona το 1996. Το 2004, η Pepsi προσπάθησε μια άλλη version το Pepsiccino, μια πιο creamy έκδοση που προοριζόταν να μοιάζει περισσότερο σαν καπουτσίνο.

Και οι δύο επαναλήψεις ενέπνευσαν τη γεύση του Pepsi Cafe, το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από 1,5 χρόνο για να αναπτυχθεί.

“Χρησιμοποιήσαμε και τα δύο αυτά “μαθήματα” και στη συνέχεια πήγαμε στις ομάδες καταναλωτών και είπαμε:” Εντάξει, ποιος είναι ο σωστός χώρος; “Και είναι κάπου στη μέση”, δήλωσε ο Danielle Barbaro, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης.

Η πρώτη προσπάθεια της Coca-Cola στην κατηγορία, η Coca-Cola Blak, κυκλοφόρησε το 2006, αλλά σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα. Το 2017, η Coke εισήγαγε την Coca-Cola Plus Coffee στην Αυστραλία.

Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία το έφερε στην Ασία για περισσότερες δοκιμές μετά την απόφαση της τελικής συνταγής.

Η μετοχή της Pepsi, συνολική κεφαλαιοποίηση 191 δισ. δολαρίων ήταν 24% πάνω το 2019. Η μετοχή της Coke με συνολική καφαλαιοποίηση 231 δισ. δολαρίων έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 14% την ίδια χρονιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.