25 Απρ 2024
READING

Η Amazon συνεργάζεται με τη Lamborghini για να τοποθετήσει την Alexa στα αυτοκίνητα

2 MIN READ

Η Amazon συνεργάζεται με τη Lamborghini για να τοποθετήσει την Alexa στα αυτοκίνητα

Η Amazon συνεργάζεται με τη Lamborghini για να τοποθετήσει την Alexa στα αυτοκίνητα

Η Amazon ανακοίνωσε νέες συνεργασίες με τη Lamborghini, τη BMW, τη Fiat Chrysler και την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian καθώς συνεχίζει να επεκτείνει την τεχνολογία της σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι ο βοηθός φωνής Alexa της Amazon θα ενσωματωθεί στο νέο της Huracan Evo αξίας 200.000 δολαρίων, σηματοδοτώντας τον 11ο κατασκευαστή μεγάλων αυτοκινήτων που ενσωματώσει την τεχνολογία φωνής της.

Εν τω μεταξύ, η ετιαρεία παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος Rivian ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει την Alexa στα πρώτα δύο εμπορικά μοντέλα της, τα R1S SUV και R1T pickup, τα οποία θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon δεσμεύτηκε να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα της Rivian για να κατασκευάσει ένα στόλο φιλικών προς το περιβάλλον φορτηγών παράδοσης, το οποίο θα περιλαμβάνει και την Alexa, που θα αρχίσει να κάνει παραδόσεις το επόμενο έτος.

Ξεχωριστά η BMW και η Fiat Chrysler ανακοίνωσαν επίσης νέες συνεργασίες με την Amazon πριν από το φετινό συνέδριο της τεχνολογίας CES, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας αυτήν την εβδομάδα.

Η Amazon TV θα ενσωματωθεί τώρα στα συστήματα ψυχαγωγίας της BMW και της Fiat Chrysler και ο λιανοπωλητής ανακοίνωσε επίσης ότι τα οχήματα με ενσωματωμένο Alexa θα επιτρέψουν τώρα στους πελάτες να πληρώνουν για βενζίνη με τη φωνή τους σε όλους τους 11.500 σταθμούς Exxon και Mobil.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.