26 Απρ 2024
READING

Η κουλτούρα των sneakers θα μπορούσε να γίνει “Vegan”

2 MIN READ

Η κουλτούρα των sneakers θα μπορούσε να γίνει “Vegan”

Η κουλτούρα των sneakers θα μπορούσε να γίνει “Vegan”

Το Hip Hop αγαπά να μιλάει για τα limited edition sneakers και τa “vegan sneakers” θα μπορούσαν να είναι το “επόμενο μεγάλο πράγμα” δημιουργώντας μια νέα αγορά για μάρκες και οπαδούς.

Μεγάλες μάρκες όπως η Nike και η Adidas ανακαλύπτουν τα “vegan” αθλητικά παπούτσια ως τρόπος να ωθήσουν τις πωλήσεις ενώ υποστηρίζουν το περιβάλλον.

Η προσφορά και η ζήτηση είναι μεγάλη για τους λάτρεις των sneakers σε μια παγκόσμια αγορά αθλητικών υποδημάτων που αναμένεται να φθάσει τα 114,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Αλλά οι καταναλωτές ενδιαφέρονται πραγματικά για παπούτσια που είναι περισσότερο από υλικά βιοαποδομήσιμα;

Με την άνοδο των περιβαλλοντικά συνειδητών καταναλωτών, μαζί με έναν αυξανόμενο vegan πληθυσμό, η ζήτηση για προϊόντα όπως τα “vegan” sneakers αυξάνεται ραγδαία.

Τα sneakers από ράπερ όπως Kanye West, Drake και Pharrell με εταιρείες όπως η Nike και η Adidas έχουν δημιουργήσει μια “φρενίτιδα” στους καταναλωτές καθώς υπαγορεύουν τις τάσεις τους.

Οι Αμερικανοί απορρίπτουν περίπου 300 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.

Η πλειοψηφία όσων παπουτσιών καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής αποτελείται από μη βιοαποδομήσιμα πλαστικά, δερμάτινα και “πετρελαϊκά” ελαστικά.

Αυτά τα υλικά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 80 χρόνια για να αποσυντεθούν πλήρως και μια μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα παπούτσι με “vegan” προσέγγιση.

Η Nike τρέχει ήδη project με “vegan” παπούτσια και θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης.

Η αστική κουλτούρα είχε ανέκαθεν μεγάλη επιρροή στη βιομηχανία αθλητικών παπουτσιών και τον περασμένο Αύγουστο, η Adidas, η Nike και η Puma μαζί με 30 επιπλέον εταιρείες ένδυσης υπέγραψαν το σύμφωνο μόδας G7.

Παραμένει να δούμε πόσοι αγοραστές θα αγοράσουν πραγματικά τα πάνινα παπούτσια με πιο βιώσιμα “vegan” υλικά σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις που γνωρίζουν και αγαπούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.