25 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks “υιοθετούν” το γάλα βρώμης

2 MIN READ

Τα Starbucks “υιοθετούν” το γάλα βρώμης

Τα Starbucks “υιοθετούν” το γάλα βρώμης

Πολλά καφέ σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την χρήση γάλακτος βρώμης προσφέροντας εναλλακτική λύση για το γάλα.

Ωστόσο πήρε αρκετό καιρό στα Starbucks να ξεκινήσουν το γάλα βρώμης στα ροφήματά τους.

Αρχικά τα Starbucks άρχισαν να προσφέρουν γάλα βρώμης ως εναλλακτική λύση στα πολυτελή καταστήματα Reserve, όπως και στο τελευταίο που μόλις άνοιξε στο Σικάγο.

Τώρα, τα Starbucks “μπαίνουν” λίγο βαθύτερα και θα κάνουν το γάλα βρώμης διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ευρώπη.

Ήδη στην Αμερική το γάλα βρώμης έχει ενταχθεί ως εναλλακτική επιλογή γάλακτος σε 1.300 καταστήματα στο Ιλλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Μίτσιγκαν, τη Μινεσότα, το Μισσούρι και το Ουισκόνσιν.

Τα Starbucks λανσάρουν ένα νέο latte από γάλα βρώμης ενώ οι πελάτες σε αυτά τα καταστήματα μπορούν επίσης να επιλέξουν το γάλα βρώμης σε κάθε άλλο ροφημά τους.

Προστίθεται μια επιπλέον επιλογή γάλακτος μετά τα γάλα σόγιας, καρύδας και αμυγδάλου.

Το 2020 είναι πιθανό να είναι μια χρονιά-σταθμός για το γάλα βρώμης καθώς η εταιρεία Van Leeuwen λανσάρισε πρόσφατα μια σειρά παγωτών από γάλα βρώμης ενώ η Chobani έχει λανσάρει ήδη γιαούρτια με βρώμη.

Τα Starbucks δεν είχαν αποφασίσει την χρήση γάλακτος βρώμης στις Η.Π.Α., παρόλο που άρχισαν να προσφέρουν γάλα βρώμης σε κάποια σημεία στην Ευρώπη το 2018 ενώ προσφέρουν γάλα σόγιας από το 1997.

Το CNN ανέφερε ότι οι πωλήσεις γάλακτος βρώμης σημείωσαν άνοδο 222% από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Good Food, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προωθεί τις vegan επιχειρήσεις.

Αυτό είναι ένα κλάσμα της συνολικής αγοράς για τα εναλλακτικά γάλατα, που είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την περίοδο αυτή, οι πωλήσεις γάλακτος βρώμης έφτασαν στα 15 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το γάλα αμυγδάλου.

Αντιθέτως, ήταν μια δύσκολη στιγμή για τους παραδοσιακούς παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αυτή την εβδομάδα, η Borden Dairy Company κατέθεσε πτώχευση όπως και η Dean Foods, ο μεγαλύτερος παραγωγός γάλακτος της χώρας, ζήτησε την προστασία της πτώχευσης τον Νοέμβριο.

Η παραγωγή γάλακτος μειώθηκε κατά περίπου 13% την περασμένη δεκαετία, καθώς χιλιάδες οικογενειακές εκμεταλλεύσεις έπαψαν να δραστηριοποιούνται ή σταμάτησαν να παράγουν γάλα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.