25 Απρ 2024
READING

Οι υπηρεσίες streaming στην Αγγλία έχουν αλματώδη ανάπτυξη

2 MIN READ

Οι υπηρεσίες streaming στην Αγγλία έχουν αλματώδη ανάπτυξη

Οι υπηρεσίες streaming στην Αγγλία έχουν αλματώδη ανάπτυξη

Οι δαπάνες συνδρομής μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν το 1 δισ. λίρες για πρώτη φορά το 2019, σημειώνοντας μια 30πλάσια αύξηση από το 2010.

Οι δαπάνες ψυχαγωγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες μεταδίδονται μέσω μουσικής, βίντεο και παιχνιδιών, αυξήθηκαν κατά 2,4% φθάνοντας στα £ 7,8 δισ. φέτος.

Αυτό είναι το έβδομο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης στον τομέα, το οποίο αντικατοπτρίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη μεγάλη αύξηση των υπηρεσιών ροής, καθώς οι πωλήσεις φυσικών μέσων και στις τρεις κατηγορίες συνεχίζουν να μειώνονται.

Σύμφωνα με έρευνα το 80% όλων των δαπανών για ψυχαγωγία είναι πλέον ψηφιακό, ενώ οι δαπάνες για φυσικές μορφές μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 20% σε όλες τις κατηγορίες.

Η άνοδος των υπηρεσιών ψηφιακής ψυχαγωγίας δημιούργησε τη μεγαλύτερη “επανάσταση” στις ψυχαγωγικές συνήθειες στην Αγγλία στην ιστορία, επιτρέποντας στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη μουσική, το βίντεο και τα παιχνίδια που αγαπούν όπου και όποτε θέλουν.

Το βίντεο έχει την ισχυρότερη ανάπτυξη καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αυξάνοντας και πάλι κατά 9,5% χάρη στην μεγάλη άνοδο των υπηρεσιών ψηφιακής ροής.

Τα έσοδα από ψηφιακή ροή βίντεο αυξήθηκαν κατά 21,5% φθάνοντας τα 2,11 δισ. λίρες στη διάρκεια του έτους, ενώ τα έσοδα στα φυσικά μέσα μειώθηκαν κατά 22,7% σε μόλις £ 500 εκατ. λίρες. “Χάθηκαν” πωλήσεις 147 εκατ. λίρες στην φυσική μορφή.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει η μεγαλύτερη κατηγορία οι πωλήσεις παιχνιδιών μειώθηκαν κατά 3,4% στα £ 3,77 δισ. λίρες. σημειώνοντας το πρώτο έτος μείωσης από το 2012.

Η μείωση αυτή θεωρείται ότι οφείλεται στην επιβράδυνση των πωλήσεων κονσόλας, καθώς τα μοντέλα της τρέχουσας γενιάς φτάνουν στο τέλος τους τα οποία και η Sony και η Microsoft οφείλουν να κυκλοφορήσουν κονσόλες επόμενης γενιάς φέτος.

Οι δαπάνες για λογισμικό φυσικών παιχνιδιών μειώθηκαν κατά 21,7% το 2019 σε £ 602,5 εκατ. λίρες ενώ οι δαπάνες για online και mobile παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 1,1% στα £ 3,17 δισ. λίρες.

Από το 2010, οι συνδυασμένες αγορές μουσικής, βίντεο και παιχνιδιών έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο, κυρίως χάρη στην καινοτομία και την επένδυση των ψηφιακών υπηρεσιών και των εμπόρων λιανικής πώλησης. Η πιο εντυπωσιακή κατηγορία, ωστόσο, είναι σαφώς το gaming με ένα απίστευτο 76,2% τα τελευταία 10 χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.