Warner Bros. | εταιρική ταυτότητα για μία από τις κορυφαίες εταιρίες ψυχαγωγίας παγκοσμίως

Η Warner Bros. είναι ένα από τα κορυφαία στούντιο ψυχαγωγίας παγκοσμίως, που παράγει ταινίες, τηλεόραση, διαδραστικά ψυχαγωγικά και καταναλωτικά προϊόντα που περιλαμβάνουν τα brands DC και Harry Potter, ταινίες όπως το Joker, το trilogy “The Lord of the Rings”.

Η Emily Oberman διάσημη γραφίστρια και η ομάδα της Pentagram συνεργάστηκαν με την Warner Bros. για μια νέα στρατηγική μάρκας που βασίζεται στην απίστευτη κληρονομιά της εταιρείας για να την τοποθετήσει για το μέλλον, κοιτάζοντας μπροστά στο αιώνα του αιώνα το 2023.

Το έργο ενημερώνει την iconic ασπίδα “WB” και την καθιστά τη βάση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός προσαρμοσμένου τύπου που εμπνέεται από το λογότυπο.

Η ταυτότητα της μάρκας ήταν ένα έργο ονείρου για την ομάδα της Pentagram, που είναι όλοι λάτρεις της κινηματογραφικής κουλτούρας.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ομάδα επισκέφθηκε την έδρα της Warner στην Burbank.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1923 από τους αδελφούς Χάρι, Άλμπερτ, Σαμ και Τζάκ Γουόρνερ. Το στούντιο έχει δημιουργήσει αμέτρητες ταινίες με την πάροδο των χρόνων, όπως η «Καζαμπλάνκα», «Rebel χωρίς αιτία», «A Clockwork Orange», “Goodfellas”,”Ocean Eleven”,”The Matrix “,” The Dark Knight “,” Wonder Woman” , “μεταξύ πολλών άλλων.

O Bugs Bunny και τα κινούμενα σχέδια “Looney Tunes” και τηλεοπτικές σειρές όπως “The West Wing”, “ER”, “Watchmen” και οι miniseries “Roots”, είναι επίσης συναρπαστικές παραγωγές για να αναφέρουμε μερικές μόνο.

Η Warner Bros. έχει αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό ως πρωτοπόρος της βιομηχανίας, εισάγοντας καινοτομίες όπως ο πρώτος συγχρονισμένος διάλογος σε ταινίες ή “ομιλία εικόνων” το 1927 και μερικές από τις πρώτες έγχρωμες ταινίες.

Το στούντιο ήταν επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη πρωτοποριακών ειδικών εφέ για ταινίες όπως το “The Matrix” που αναμορφώνουν τις δυνατότητες για να λένε απίστευτες ιστορίες.

Αυτή η κληρονομιά της καινοτομίας ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη μιας νέας στρατηγικής branding και τοποθέτησης για την Warner Bros.

Καθώς η άνοδος της ψηφιακής ροής και άλλων τεχνολογιών αλλάζει τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, η εταιρεία ήθελε να επανεξετάσει το ρόλο της και να θέσει τις βάσεις για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η στρατηγική θα λειτουργήσει ως κατευθυντήρια αρχή για τους δημιουργούς της εταιρείας και θα βοηθήσει επίσης στην προσέλκυση νέων ταλέντων.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η ομάδα Pentagram διεξήγαγε διεξοδική έρευνα, συνεντεύξεις και συζητήσεις με προσωπικό και ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο.

Αναγνώρισαν γρήγορα ότι η Warner Bros. και δημιουργικοί συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογραφιστών, των συγγραφέων, των παραγωγών, των διαγωνιζομένων, των ηθοποιών και του παραγωγικού προσωπικού, οδηγούν όλοι σε μεγάλες ιστορίες και ότι η εταιρεία έχει αφήγηση στο DNA της.

Η νέα θέση του εμπορικού σήματος “Πιστεύουμε στην δύναμη της ιστορίας” – χαράζει αυτή την κληρονομιά και θα βοηθήσει στην εστίαση και καθοδήγηση της εταιρείας καθώς προχωράει.

Η Warner Bros. θέλησε να βασιστεί σε αυτή την κληρονομιά και να καταστήσει την ασπίδα πιο λειτουργική και αποτελεσματική.

Η προηγούμενη εκδοχή, που δημιουργήθηκε το 1993, ήταν εξαιρετικά λεπτομερής και δύσκολη στη χρήση σε μικρή κλίμακα και σε ψηφιακά πλαίσια, τα οποία είναι όλο και πιο σημαντικά.