19 Απρ 2024
READING

Το Storytelling πάντα κερδίζει

2 MIN READ

Το Storytelling πάντα κερδίζει

Το Storytelling πάντα κερδίζει

Tο Storytelling είναι μέρος της καθημερινότητάς μας – από το να μιλάμε για τις καλύτερες νίκες της της αγαπημένης μας ομάδας μέχρι να μοιραζόμαστε ιστορίες από το τελευταίο μας ταξίδι με τους φίλους μας.

Οι ιστορίες αποκαλύπτουν τη σημασία της αφήγησης και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην ιδιωτική μας ζωή, αλλά είναι επίσης χρήσιμες μέσα στις εταιρείες , παρακινώντας τους ανθρώπους να ακολουθήσουν brands.

Οι ιστορίες έχουν νόημα επειδή είναι αξέχαστες, επιδραστικές και προσωπικές.

Αξέχαστες

Από όλες τις πληροφορίες και τις εικόνες που βλέπουμε κάθε μέρα, θυμόμαστε μόνο το 5% μετά από 10 λεπτά.

Ωστόσο, εάν οι μνήμες τυλίγονται γύρω από ένα γεγονός ή μια εμπειρία, το 65% αυτών θα θυμόμαστε, γεγονός που οδηγεί σε ιστορίες 22 φορές πιο αξέχαστες από τα ίδια τα γεγονότα.

Οκτώ δευτερόλεπτα είναι η διάρκεια που απαιτείται για να κερδίσει την προσοχή μια ιστορία, οπότε πρέπει να “γαντζώσετε” τους ανθρώπους νωρίς.

Για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή ιστορία, μιλήστε για κάτι το ασυνήθιστο, απροσδόκητο ή κάτι που δημιουργεί μια σύγκρουση στην αρχή.


Επίδραστικές

Μια μεγάλη ιστορία δημιουργείται από μια αντιπαράθεση των συναισθημάτων.

Όλοι γνωρίζουμε αυτά τα συναισθήματα έντασης που απελευθερώνονται από τον αγώνα του αγαπημένου μας αθλητή, καθώς ξεκινά από πίσω και θριαμβεύει στο τέλος. Αυτοί είναι οι αγώνες που δεν ξεχνάμε ποτέ.

Ο αντίκτυπος δημιουργείται επίσης μέσω ενός χαρακτήρα με τον οποίο συνδεόμαστε.

Η αφήγηση της ιστορίας πρέπει να ενδιαφέρει το κοινό που θέλουμε να φτάσουμε και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συλλογής δεδομένων για αυτό το κοινό.

Ωστόσο, αν ο σκοπός είναι να συνδεθούμε με μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων, τα παγκόσμια θέματα, όπως η επιθυμία να ανήκει κάποιος κάπου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθεί το κοινό.

Προσωπικές

Όταν ένα άτομο μοιράζεται μια αξέχαστη ιστορία, η σύνδεση αρχίζει. Αν μοιραστείτε αυθεντικά γεγονότα και βασισμένα στη ζωή, θα επηρεάσετε το κοινό σας.

Όλοι θυμούμαστε ιστορίες από τους φίλους που πιθανότατα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, για παράδειγμα, πώς αισθάνθηκαν όταν έτρεξαν τον πρώτο τους μαραθώνιο ή ιστορίες για τα παιδιά τους.

Η αυθεντικότητα και η δημιουργία μιας ιστορίας που προέρχεται από την καρδιά σας είναι το κλειδί για την αφήγηση μιας εμπνευσμένης ιστορίας.

Οι ιστορίες έχουν ειπωθεί για χιλιάδες χρόνια με τον ίδιο τρόπο: πρόλογος, κυρίως θέμα, επίλογος με νόημα. Ορίζοντας τη σκηνή και εξηγώντας το πρόβλημα, περιγράφοντας στη συνέχεια μια λύση για αυτό το πρόβλημα και στο τέλος δείχνοντας την επιτυχία στον επίλογο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.