23 Απρ 2024
READING

Η πορεία της Apple αλλάζει χάρη στην τεράστια επιτυχία των wearables

3 MIN READ

Η πορεία της Apple αλλάζει χάρη στην τεράστια επιτυχία των wearables

Η πορεία της Apple αλλάζει χάρη στην τεράστια επιτυχία των wearables

Ενώ η πορεία της Apple έχει συνδεθεί με υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια, πολλή προσοχή έχει πραγματικά μετατοπιστεί στην κατηγορία wearables της εταιρείας.


Η κατηγορία των wearables της Apple η οποία περιλαμβάνει τα AirPods , το Apple Watch και τα Beats headphones αναμένεται να παρουσιάσει τεράστια αύξηση για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και να αποτελέσει μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία.

Η ανάπτυξη του App Store της Apple φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί το 2019, ένα δυνητικά αρνητικό σημάδι για την εστίαση της εταιρείας στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της για να αντισταθμίσει τις ασθενέστερες πωλήσεις iPhone.

Ωστόσο, παρόλο που η ιστορία της Apple έχει συνδεθεί με υπηρεσίες για τα τελευταία δύο χρόνια, η προσοχή έχει πραγματικά μετατοπιστεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει τα AirPods, το Apple Watch και τη σύνθεση των ακουστικών Beats.

Τα AirPods έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής. Η Apple εισήγαγε δύο νέες εκδόσεις AirPods το 2019: μια ενημέρωση για το “κανονικό” μοντέλο που έχει καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και μια προαιρετική θήκη ασύρματης φόρτισης και το μοντέλο Pro που διαθέτει νέο σχεδιασμό και απομόνωση θορύβου.

Εκτός από το iPhone τα AirPods φαίνεται να ήταν το best seller προιόν της Apple στην διάρκεια των αγορών Χριστουγέννων.

Τα AirPods Pro τα οποία κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2019 εξακολουθεί να έχει αναμονή για ένα μήνα στην ιστοσελίδα της Apple, παρόλο που ίσως έχει κάποιος την τύχη να βρεί ένα ζευγάρι σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple.

Και μην υπολογίζετε ούτε το Apple Watch. Η σειρά Apple Watch είναι επίσης πιο ελκυστική από ποτέ, με το μοντέλο της σειράς 3 του 2017 ξεκινώντας από $ 199.

Η κατηγορία wearables της Apple είναι πιθανό να ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Αυτή η αισιοδοξία γύρω από τα wearables της Apple οδήγησε την μετοχή σε νέα υψηλά όλων των εποχών το νέο έτος. Η Apple έσπασε τα 300 δολάρια ανά μετοχή για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και πολλοί αναλυτές αυξάνουν με έντονους ρυθμούς τους στόχους τιμών για το μετοχή.

Υποθέτοντας ότι η εκτίμηση το τελευταίο τρίμηνο είναι σχεδόν σωστή η Apple μάλλον θα συγκέντρωσε περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια πωλήσεις στην κατηγορία των wearables για το πλήρες ημερολογιακό έτος του 2019.

Η στρατηγική της Apple για τα wearables είναι πολύ παρόμοια με αυτή που έχει κάνει για τις υπηρεσίες. Ακόμα κι αν οι πωλήσεις iPhone δεν αυξάνονται πια, υπάρχουν ακόμη περίπου 1 δισεκατομμύριο iPhones σε χρήση σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Αυτό είναι ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από κάθε χρήστη με την πώληση ενός χρήσιμου αξεσουάρ που συνδέονται με το iPhone που έχουν ήδη. Υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για την ανάπτυξη της επιχείρησης της Apple.

Η στρατηγική αυτή λειτουργεί μόνο αν τα αξεσουάρ της Apple είναι εξαιρετικά για να δικαιολογήσουν την δαπάνη $159 ή περισσότερα πάνω από ένα iPhone που ήδη έχει κοστίσει 1.000 δολάρια.

Τα AirPods και το Apple Watch είναι τεράστιες επιτυχίες για την εταιρεία και προσφέρουν “κλείδωμα” στο οικοσύστημα της Apple για οποιαδήποτε ψηφιακή υπηρεσία της εταιρείας.

Εάν οι υπηρεσίες της Apple ήταν το βασικό θέμα για την εταιρεία κατά τη διάρκεια των ετών 2018 και 2019, αναμένετε ότι τα wearables θα απορροφήσουν περισσότερη προσοχή φέτος αν η Apple εκπληρώσει τις προσδοκίες της για την κατηγορία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.