26 Απρ 2024
READING

Κωτσόβολος,Πλαίσιο,Media Markt-Public σε μια αγορά που ξαναμοιράζεται

3 MIN READ

Κωτσόβολος,Πλαίσιο,Media Markt-Public σε μια αγορά που ξαναμοιράζεται

Κωτσόβολος,Πλαίσιο,Media Markt-Public σε μια αγορά που ξαναμοιράζεται

Η δημιουργία ενός μεγάλου retailer ειδών τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και οικιακών συσκευών στην Ελλάδα, που θα μετασχηματίσει τον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, είναι γεγονός.

Το 2019 με τον «γάμο» της Public με την Media Markt και την είσοσδο του Πλαισίου στις συσκευές δημιουργείται μια νέα αγορά στα ηλεκτρικά κα ηλεκτρονικά είδη.

Η συμφωνία της Public με την Media Markt δημιουργεί μια νέα εταιρεία που αναμένεται να ξεπεράσει τα 460 εκατ. ευρώ το 2019, διαθέτει 67 φυσικά και 4 online καταστήματα (public.gr, public-cyprus.com.cy, publicbusiness.gr, mediamarkt.gr) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ η ενοποιημένη βάση της αριθμεί 100 εκατ. επισκέπτες.

Επίσης στις «λευκές» οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, κ.ά) επεκτάθηκε το Πλαίσιο με τη γνωστή αλυσίδα να επιδιώκει να προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας στους πελάτες του.

Υψηλός παρέμεινε ο όγκος πωλήσεων της Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο του 2019 και διαμορφώθηκε σε €137,5 εκ. ευρώ.Το Πλαίσιο έχει 24 καταστήματα και ένα πολύ ισχυρό e-shop.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από έρευνες αγοράς που έδειξαν ότι οι πελάτες της αλυσίδας αντιμετωπίζουν θετικά την κίνηση αυτή.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα του «έξυπνου» και διασυνδεδεμένου σπιτιού. «Έξυπνο σπίτι χωρίς ηλεκτρικές συσκευές δεν νοείται και εμείς θέλουμε να είμαστε ο νούμερο ένα προορισμός για το έξυπνο σπίτι» δήλωσε ο κ. Γεράρδος ιδιοκτήτης του Πλαισίου.

Η συνολική επένδυση της επέκτασης στις «λευκές» συσκευές ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ και αποτελεί τη συνέχεια της νέας, περισσότερο επιθετικής στρατηγικής που ξεκίνησε να υλοποιεί από πέρσι η γνωστή αλυσίδα.

Οι δύο “νέοι” παίκτες στην αγορά των ηλεκτρικών θα προσπαθήσουν να πάρουν μερίδια από μια αγορά που έχει “συγγένεια” με αυτή των ηλεκτρονικών που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ισχυρή παρουσία το Πλαίσιο και το Public.

Και βέβαια ο ηγέτης της αγοράς ο Κωτσόβολος καλείται να υπερασπιστεί το μεγάλο μερίδιο που έχει στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια.

Η Κωτσόβολος το οικονομικό έτος 2018–2019 που αποτελεί χρονιά ορόσημο κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ έχοντας αγγίξει τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα €520 εκ., σημειώνοντας αύξηση κατά 12.5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2017-2018, έχει 2.500 εργαζόμενους και δίκτυο 93 καταστημάτων.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2019 για το λιανεμπόριο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς η συνεχιζόμενη τάση για αντικατάσταση των παλαιών κουζινών και πλυντηρίων ρούχων με καινούργια νέας τεχνολογίας, αλλά και η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (gaming) αντιστάθμισε τις απώλειες από την πτώση των πωλήσεων τηλεόρασης και κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με στοιχεία οι πωλήσεις του κλάδου στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 980 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 1,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το 2020 προβλέπεται να είναι μια χρονιά μεγάλου ανταγωνισμού στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές με 3 παίκτες οι οποίοι έχουν κεφάλαια, τεχνογνωσία αλλά και ισχυρή θέληση να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα είναι η χρονιά που ο η κατάταξη στις 3 πρώτες θέσεις μάλλον θα καθορίσει την αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Και η χρονιά ξεκίνησε ήδη καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου βρίσκεται στον αέρα η νέα επικοινωνία της Media Markt, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της αλυσίδας μετά την σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με τον όμιλο Olympia και τα Public.

Με κεντρικό μήνυμα «Ζήσε smart», η νέα καμπάνια παρουσιάζει τη νέα εποχή της αλυσίδας Media Markt, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Μεγάλη επιφάνεια καταστημάτων και ποικιλία προϊόντων, εξελιγμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, δοκιμή προϊόντων πριν την αγορά, αυθημερόν παραλαβή, κ.ά., «πάντα με τις χαμηλές τιμές Media Markt».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.