25 Απρ 2024
READING

Η Nike δεν θα επιτρέπει τις διεθνείς πωλήσεις

2 MIN READ

Η Nike δεν θα επιτρέπει τις διεθνείς πωλήσεις

Η Nike δεν θα επιτρέπει τις διεθνείς πωλήσεις

Από το 2020 η Nike δεν επιτρέπει πλέον στους εμπόρους λιανικής πώλησης να στέλνουν παραγγελίες του εμπορικού σήματος στο εξωτερικό.

Το μέτρο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο επί της δικής της μάρκας.

Εντός της ΕΕ, όλα παραμένουν τα ίδια

Από χθες, η Nike απαγορεύει στους συνεργάτες της να πουλάνε προϊόντα διεθνώς.Εν τω μεταξύ, η αλλαγή πολιτικής επιβεβαιώθηκε επίσης από διάφορους αξιόπιστους retailers.

Αν και βραχυπρόθεσμα μπορεί να χάσουn κάποια δουλειά λόγω αυτής της νέας πολιτικής, οι retailers σέβονται και κατανοούν αυτή την απόφαση που έλαβε η Nike για την προστασία της μάρκας, η οποία με τη σειρά της θα μας ωφελήσει χωρίς αμφιβολία στο μέλλον.

Για λόγους σαφήνειας: τίποτα δεν θα αλλάξει σε μια ενιαία αγορά όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση – τα καταστήματα ηλεκτρονικών καταστημάτων της Ολλανδίας θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν στους πελάτες του Βελγίου και αντιστρόφως.

Η Nike αναγκάζεται να το πράξει βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει ρητά τέτοιους εσωτερικούς περιορισμούς.

Μεγάλες μάρκες, όπως η Nike, προσπαθούν να αποκτήσουν ολοκληρωτικό έλεγχο επί της δικής της μάρκας: το μέτρο πρέπει να εξεταστεί σε αυτό το πλαίσιο.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το σήμα του αθλητισμού αποχώρησε από το Amazon. Με τη ευθύνη των πωλήσεων στα χέρια της, η μάρκα μπορεί να παρακολουθεί την ακεραιότητα της μάρκας πολύ καλύτερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.