25 Απρ 2024
READING

Η FedEx βρίσκεται σε μεγάλο ανταγωνισμό με το Amazon

2 MIN READ

Η FedEx βρίσκεται σε μεγάλο ανταγωνισμό με το Amazon

Η FedEx βρίσκεται σε μεγάλο  ανταγωνισμό με το Amazon

Η FedEx δήλωσε ότι η υπηρεσία παράδοσης εδάφους της θα “ξεκινήσει να ανταγωνίζεται σκληρά το Amazon” το 2021 παρά τη μείωση των προοπτικών κερδοφορίας της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FedEx είπε σε επενδυτές ότι οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν φέτος θα αρχίσουν να αποπληρώνουν το 2021, βοηθώντας την εταιρεία να επιστρέψει στην πρωτοκαθεδρία στην αγορά των παραδόσεων μετά την κατακόρυφη άνοδο του Amazon στον τομέα.

Αυτό συνέβη αφού η FedEx ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη σε όλο το δεύτερο τρίμηνο, οδηγώντας σε πτώση των τιμών των μετοχών κατά 10%, αντιπροσωπεύοντας μείωση της αξίας της κατά 4 δισ. δολάρια.

Η κύρια αιτία της πτώσης έχει να κάνει με την Amazon, η οποία ανακοίνωσε ότι φέτος διακίνησε το μεγαλύτερο μέρος των δικών της παραγγελιών μέσω της Amazon Logistics, αφαιρώντας την εξάρτησή της από τρίτες εταιρίες παράδοσης όπως η FedEx και η UPS.

Η απώλεια όγκου από την Amazon είχε μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στο δεύτερο τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο από τότε που έληξε το συμβόλαιο της FedEx με την Amazon τον Αύγουστο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε σε όλους τους ανεξάρτητους εμπόρους στην πλατφόρμα της να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία παράδοσης εδάφους της FedEx.

Αυτό συνέβη μετά την ανακοίνωση ότι η σύμβαση παράδοσης έδαφους δεν θα ανανεωθεί τον Αύγουστο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.