25 Απρ 2024
READING

Η Volkswagen αποχαιρετά το Beetle με την καμπάνια #TheLastMile

2 MIN READ

Η Volkswagen αποχαιρετά το Beetle με την καμπάνια #TheLastMile

Η Volkswagen αποχαιρετά το Beetle με την καμπάνια #TheLastMile

Η Volkswagen άρχισε να αποχαιρετά το μοντέλο του Beetle με μια εκστρατεία που προτρέπει τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μοιραστούν τις αγαπημένες τους στιγμές με το iconic αυτοκίνητο που ολοκλήρωσε την παραγωγή πέρυσι.

Η προσπάθεια “σύνδεσης με τους καταναλωτές” είναι μέρος της ευρύτερης εκστρατείας της Volkswagen “The Last Mile” που παρουσίαζε ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες στην Times Square της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο 90 δευτερολέπτων με μουσική από το “Let It Be” των Beatles.

Το βίντεο έχει διασημότητες όπως ο Andy Warhol, ο Kevin Bacon και ο Andy Cohen με φωτογραφίες από το Beetle.


Το βίντεο υπαινίσσεται τα σχέδια της Volkswagen με ένα τέλος που δείχνει ότι το αυτοκίνητο παραχωρεί την θέση του σε ένα επόμενο ακολουθούμενο από τη φράση “Όταν ένας δρόμος τελειώνει, ένας άλλος αρχίζει”.


Διορατικότητα

Η Volkswagen στοχεύει στην επέκταση της εμβέλειας της εκστρατείας “The Last Mile” με ώθηση που επηρεάζει τους νέους χρήστες στις κινητές τους συσκευές καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θέτει τις βάσεις για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων.

Η πτυχή “σύνδεσης με τους καταναλωτές” της εκστρατείας της Volkswagen είναι άλλο ένα σημάδι για το πώς η μάρκα αυτοκινήτων έχει επικεντρωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσα για να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές.

Πέρυσι, η Volkswagen έβαλε το 100% της διαφήμισης των social media στο Facebook, τη μητρική εταιρεία της Instagram, σύμφωνα με μελέτη.

Το Facebook και το Instagram ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μπροστά από το YouTube και το Twitter, σύμφωνα με τη μελέτη.


Η Volkswagen ανακοίνωσε το 2018 την πρόθεσή της να σταματήσει να κατασκευάζει το Beetle, το οποίο ήταν το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο διαχρονικά.

Η εταιρεία πέρυσι έκανε ντεμπούτο για την κατασκευή αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές καθώς οι περισσότερες μάρκες οχημάτων άρχισαν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα ώστε να απευθύνονται σε περιβαλλοντικά συνειδητούς καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.